Eirik (35) er digital nomade på Tenerife: - Her kan jeg spise lunsj i sola!

- Jeg er en såkalt "digital slowmad", forteller webutvikleren Eirik Mo, som anbefaler deg å prøve det samme.

Eirik Mo har blitt vant til digital nomade-livsstilen, men i starten var det utfordrende å være på et nytt sted såpass ofte, forteller han selv. 📸: Privat
Eirik Mo har blitt vant til digital nomade-livsstilen, men i starten var det utfordrende å være på et nytt sted såpass ofte, forteller han selv. 📸: Privat Vis mer

Hvorfor bestemte du deg for å flytte til utlandet? 🛫

Dette blir kanskje en dårlig innledning, men det blir ikke helt riktig å si at jeg har flyttet, for det indikerer at jeg har bosatt meg et sted.

Jeg er mer heltidsreisende, en såkalt digital nomade. Men jeg er ofte tilbake i Norge.

Det er mye bra med Norge, men for meg så er varmt klima og mye sol veldig viktig. Det gjør det langt enklere for meg å stadig forbedre både min mentale og fysiske helse. Samt at det å utforske nye steder og kulturer er veldig givende.

Hvorfor valgte du akkurat det landet du er i nå? 🌍

Som nevnt så reiser jeg fra land til land.

Akkurat nå er jeg på Tenerife på Kanariøyene i Spania. Det valget handlet om at det er i EU, kun én time forskjell i tidssone, og at det er varmt her på vinteren.

Øyene tilbyr også veldig enkel tilgang til flotte fjellturer og vakre strender, alt på en dag, om man så ønsker. I tillegg er det en flott digital nomade-kultur her, som gjør det enkelt å treffe likesinnede.

Hvem jobber du for? 💼

Jeg har mitt eget ENK, og min nåværende klient er GodtlevertGruppen. Jeg bytter klient cirka en gang i året.

Hva er det du jobber med? 💪

Jeg er en fullstack webutvikler, med fokus på frontend. Per nå så er jeg del av et team som utvikler frontend-delen av tjenestene som tilbys av alle brandsene eid av GodtlevertGruppen, altså Adams Matkasse og GodtLevert i Norge, Linas Matkasse i Sverige og RetNemt I Danmark.

Hvordan skiller arbeidshverdagen der seg fra i Norge?

Her tar jeg bedre vare på pausene mine og fritiden min. I Norge var det lite jeg likte å gjøre i fritiden, foruten å dra på treningssenteret. Men her har jeg muligheten til å være den beste utgaven av meg selv, ved å spise lunch ute i solen og være mye i naturen på kveldene og i helgene.

Hvordan er lønnen sammenlignet med i Norge? 💰

Min klient er norsk, så der har jeg ikke noe sammenligningsgrunnlag.

Hva savner du fra Norge? 😢

Venner og familie. Heldigvis kommer det stadig folk på besøk, hvor enn jeg er.

Hva er de største utfordringene ved å jobbe der du jobber? 🔥

Jeg har blitt vant til denne livsstilen, men i starten var det utfordrende å være på et nytt sted såpass ofte. Det tar litt tid å føle at man er "hjemme".

Jeg er en såkalt digital "slowmad", som vil si at jeg gjerne bruker et par måneder per sted før jeg reiser videre.

Da gjelder det å finne rett sted å bo, hvor man trives, hvor det er enkelt å opprettholde de gode rutinene sine, og så klart det rent praktiske med internettilgang og slikt.

Har du noen tips til andre som vil prøve seg ute i den store verden? 💡

Bare gjør det. Ikke tenk så hardt på konsekvensene. I verste fall så drar man bare hjem igjen, men det er verre å angre på at man aldri har prøvd. Ikke la frykten ta avgjørelsene for deg.