Atea avbryter kontrakter med studenter: – Vi er lei oss

– Årsaken er mer usikre økonomiske tider og endringer i markedet, noe som preger hele IT-bransjen, sier selskapet.

Atea har avlyst et sommerprosjekt i Oslo. Her fra deres kontorer på Hasle. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Atea har avlyst et sommerprosjekt i Oslo. Her fra deres kontorer på Hasle. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

kode24 kunne forrige uke fortelle at konsulentselskapet Netlight avlyser kontrakter med studenter, både for sommerjobber og faste ansettelser. Før dem gjorde en rekke norske selskaper det samme.

Nå kan kode24 fortelle at også Atea føyer seg inn i rekken.

– Vi har avbrutt ett sommerprosjekt, med fem IT-studenter, bekrefter kommunikasjonsdirektør Christian Brosstad til kode24.

Usikker økonomi

Atea omtaler seg som "et av Norges største og ledende IT-selskap", og har 22 kontorer over hele Norge. Det avbrutte sommerprosjektet skulle skje på Oslo-kontoret.

Nøyaktig hva dette prosjektet gikk ut på, eller hva slags IT-studenter det er snakk om, svarer ikke Brosstad på. Han sier bare at de "ikke er utviklere".

– Årsaken til kanselleringen er mer usikre økonomiske tider og endringer i markedet, noe som preger hele IT-bransjen, skriver Brosstad i eposten til kode24.

Lei seg

Studentene skal ha signert kontraktene med Atea i begynnelsen av året, og avbrytelsen skal ha skjedd kort tid etter.

– Det ble dessverre kort tid mellom signering i begynnelsen av året og kansellering, men vi valgte å være tidlig ute, slik at studentene fikk mulighet til å søke andre engasjementer i sommer, sier Brosstad.

– Vi er lei oss for denne situasjonen, og har stor forståelse for de ulempene dette gir for de fem studentene som nå må endre sommerplanene sine.

– Utover dette er det ingen endringer hos oss. Vi kjører som planlagt sommerprosjekt i Trondheim og fortsetter med Graduates-programmet vårt.

💬 Vet du om flere avbrutte kontrakter, eller rammes selv? Vi hører gjerne fra deg, på ole@kode24.no!