Årets julekalendere for utviklere 2022: Kodenøtter, AI-serier og blogg'orama

Leiter du etter en kodekalender å fylle førjulstida med, har vi mange gode nyheter - og én dårlig.

Programleder Maren Thormodsæter Lyngroth og Morten Goodwin i podkasten Game Over har laget en julekalender-serie om kunstig intelligens. 📸: UIA
Programleder Maren Thormodsæter Lyngroth og Morten Goodwin i podkasten Game Over har laget en julekalender-serie om kunstig intelligens. 📸: UIA Vis mer

SEO er et eldgammelt håndtverk, som skal sørge for god trafikk fra det man ofte kaller "søkemotorer", men egentlig betyr Google.

Et eksempel: Si du vil at folk som googler "julekalendere for utviklere 2022" skal finne en artikkel du skriver om julekalendere for utviklere 2022. Da gjelder det å nevne ordene "julekalendere for utviklere 2022" mange ganger i artikkelen, slik at de som googler "julekalender for utviklere 2022" finner artikkelen du skriver om julekalendere for utviklere 2022.

Det kan også lønne seg å nevne "julekalendere for utviklere 2022" i fet skrift, slik som dette.

Også punktlister er god SEO, for eksempel skrive at en julekalender for utviklere kan kalles flere ting, som:

  • Julekalender for utviklere
  • Kodekalender
  • Kodenøtter
  • Programmeringsoppgaver

Greit, da var SEO-en unnagjort. Her er årets julekalendere for utviklere 2022 - og det er mange av dem.

Novacare sin kodekalender

image: Årets julekalendere for utviklere 2022: Kodenøtter, AI-serier og blogg'orama

"Siden julebrusen er på plass i butikkene, er det vel ikke for tidlige å minne om at vi stiller med kodekalender i år også – sånn i tilfelle dere i kode24 skulle lage en sak på de ulike kodekalendrene" skrev CTO Tomas Hensrud Gulla i Novacare i en epost til kode24 for sånn typ et halvt år sida.

Her kommer artikkelen, Tomas. Og julekalenderen hans finner du på kodekalender.novacare.no.

"Alle oppgaver er også i år kode-relatert, men det er ikke så mange som nødvendigvis krever at man skriver kode selv for å løse dem" fortsetter Gulla, som lokker med et tre tasters-tastatur med bare StackOverflow/CTRL-, C- og V-tast i premie.

Knowits kodekalender

image: Årets julekalendere for utviklere 2022: Kodenøtter, AI-serier og blogg'orama

"Bli med på Knowit sin Kodekalender! Hver dag før jul åpnes en ny luke med en kodeoppgave som skal løses" skriver Knowit sjælv i kode24s arrangementskalender.

Julekalenderen deres finner du på julekalender.knowit.no.

"Årets vinner får velge ut et valgfritt nettbrett eller mobil. Er du årets beste kodeløser? Vi åpner første luke 1.desember" lokker Knowit.

Podcast-serie om AI fra Game Over

image: Årets julekalendere for utviklere 2022: Kodenøtter, AI-serier og blogg'orama

"Jeg sender deg denne e-posten fordi professor Morten Goodwin og programleder Maren Thormodsæter Lyngroth i podkasten Game Over har laget en julekalender-serie om kunstig intelligens" skriver en kar jeg ikke har bedt om lov å sitere, så han skal forbli navnløs.

La oss bare kalle han en kommunikasjonsrådgiver ved Universitetet i Agder, fordi det er det han er.

"Hver dag i desember vil de presentere et nytt program, som lytterne kan prøve ut selv – og lese mer om forskningen som ligger bak" skriver han videre.

Du finner serien ved å rett og slett abonnere på podcasten deres - Game Over.

kode24s julekalender - Tom sliter

image: Årets julekalendere for utviklere 2022: Kodenøtter, AI-serier og blogg'orama

"Feliz navidad, gamle skrukketryner!!! Hahah, neida, akkevitten begynner å spre julegleda oppi topplokket her på Hurtigruta Bar på Granka, fårrå sirre på den måten" skriver Tom, kjent fra Toms Hosting og Tomconsult, i en epost til kode24.

"Uuuansett: Jeg har glømt å kjøpe julegavær! Men er på ferie! Kanke dere bestille'rem gjennom DOS-shoppen min, a? Gønn på! Hvem som skal ha hva har jeg gjømt rundt på alle sidane mine, det er jo hemmelig. Men du finner hint hver dag inni DOSsen. Snakkaaaast!"

Vi vet ikke nøyaktig hva dette innebærer før 1. desember, men du finner mer info på kode24.no da - vi klarer neppe å ordne opp i dette alene, nemlig.

JPro sin Instagram-kalender

image: Årets julekalendere for utviklere 2022: Kodenøtter, AI-serier og blogg'orama

Konsulenthuset JProfessionals, av ungdom gjerne forkorta til JPro, har en av våre absolutt favoritt-Instagram-kontoer. De poster faktisk nemlig ting om programmering og sånt, i motsetning til de fleste andre - bortsett fra kode24s Instagram da, såklart.

JPro har, hold deg fast, 93 følgere. Men kanskje som et tiltak for å få opp følgerbasen, eventuelt til tross for, kjører de nå på med julekalender på Instagram.

"JPro lanserer julekalender! Følg oss for å se den 😂" melder de.

Vi er litt usikre på hvordan vi skal tolke den le så jeg griner-emojien, men vi krysser fingra for at dette blir bra greier.

Bekk.christmas 2022

image: Årets julekalendere for utviklere 2022: Kodenøtter, AI-serier og blogg'orama

Bekk er ivrige på bloggfronten, både her på kode24 og på egne kanaler. Og hver jul pleier de å kjøre på med vanvittige blogg-serier om alt mulig rart, pakka inn som en julekalender.

Også i år lokker de med Bekk.christmas - som ja, er en nettadresse, om du ikke kjente til det toppdomenet.

Nøyaktig hva de byr på i år vet vi ikke, men det pleier å være bra greier.

Hack the Bank fra DNB

image: Årets julekalendere for utviklere 2022: Kodenøtter, AI-serier og blogg'orama

kode24s julekalender er i år sponsa av en annen julekalender, fra DNB. Det er ganske meta greier.

Ærlig talt veit vi ikke noe mer om dette enn hva en banner som skal inn på vår egen julekalender kan fortelle oss, som du ser over. Opplegget heter tydeligvis "Hack The Bank - Christmas edition", og kaller seg "en hacky julekalender fra DNB".

"Can you hack it?" spør DNB, og vi tipper at det er lagt til rette for at du kan nettopp det.

twoday julekalender

"Svar på morsomme, tekniske og utfordrende spørmål hver dag i desember" sier konsulentselskapet om sin nye julekalender.

Både twoday og twoday julekalender er nytt for kode24, skal vi ærlig innrømme, men de forteller i en epost til kode24 at det er "den tidligere konsulentvirksomheten i Visma som har etablert et nytt selvstendig konsulenthus".

Du finner kalenderen på twoday.no/julekalender, og de lokker med gjeve premier:

"Finner du det riktige svaret, kan du vinne et gavekort på kinobilletter for to personer. Vinneren vil i tillegg glede en som gruer seg til jul ved å gi bort 8 måltider gjennom Kirkens Bymisjon. Har du svart riktig en hel uke på rad, kan du vinne et gavekort på hele 5000 kr på Komplett."

Novanet sin geografi-kalender

image: Årets julekalendere for utviklere 2022: Kodenøtter, AI-serier og blogg'orama

Det er under tvil vi tar med denne, også i år, for her er programmeringsrelevansen relativt liten. Men den er vel programmert, si, av et selskap som jobber med programmering, så la gå.

Uansett: Novanet har også i år en geografi-quiz, på julekalender.novanet.no!

"Hver luke i kalenderen er et bilde fra et sted i verden. Du skal svare på hvilket sted og land dette er. Sted kan være by, tettsted, fjell etc." skriver selskapet.

Ingen NPST i år

image: Årets julekalendere for utviklere 2022: Kodenøtter, AI-serier og blogg'orama

Den mest gjennomførte kodekalenderen i Norge de siste åra, er det ingen mindre enn PST som har stått for. Det skal selv vi innrømme.

Nordpolar Sikkerhetstjeneste har bydd på litt vanskeligere nøtter enn andre, i et imponerende grensesnitt, og alt har vært imponerende at du kan høre hvordan det ble skapt på kode24-dagen i februar.

Men i år blir det dessverre ikke noen kalender fra NPST, ifølge troverdige kilder på blant annet Discord, og ikke minst nissen selv:

"Grunnet situasjonen vi står i vil vi måtte avlyse denne julens aktiviteter. I henhold til planverket vil årets jul bli utsatt til påsken. Vi vil komme tilbake til dere med flere detaljer nærmere påsken" skriver Jule Nissen når du logger deg inn på dass.p26e.dev.

Samtidig skriver Nettavisen at de skal komme med en julekalender. Men så langt vi kan se, har det etter en jobbannonse og en enkeltoppgave blitt litt krøll i kommunikasjonen mellom utviklerne og kommunikasjonsavdelinga - et ikke helt ukjent fenomen.

Utenlandske julekalendere

De har julekalendere, kodekalendere til og med, i utlandet, også.

Her er noen av dem vi har kommet over i år:

Har vi glemt noen? Sleng dem inn under artikkelen! 🙏