AI, AI, AI – og litt OS: Se alle de viktigste nyhetene fra WWDC 2024

Apple Intelligence, ChatGPT og ny Siri var kanskje det mest spennende, men slettes ikke alt.

Apple satser på AI framover, akkurat slik alle trodde. 📸: Apple
Apple satser på AI framover, akkurat slik alle trodde. 📸: Apple Vis mer

Apple avholdt i går kveld norsk tid deres hovedpresentasjon under WWDC-konferansen sin. Og som Petter Klingen Wright skrev på kode24 i forkant:

«Det man er sikre på, er at Apple kommer til å snakke mer om AI enn noen gang tidligere. Som ikke sier så mye, med tanke på at Apple ikke nevnte AI en eneste gang forrige WWDC-keynote.»

Og ganske riktig gjennomsyra AI mye av det nye Apple kommer med i produktene sine framover.

AI, AI, AI – og litt OS

Veldig kort fortalt:

  • Apple lanserer det de kaller Apple Intelligence, som skal gjennomsyre deres OS-er på en visstnok sikker måte.
  • Apple lanserte en kraftigere utgave av Siri.
  • Og Apple gikk ut med samarbeidet med OpenAIs ChatGPT, som merkelig nok skal ta over Siri-samtaler der Apples egne løsninger kommer til kort, og har gjort Elon Musk forbanna.

Det var selvfølgelig også en haug nyheter i alle OS-ene generelt. Blant annet en kalkulator til iPad internett er overraskende gira på.

Se sjælv

Også utviklere skal få mulighet til å tappe inn i all AI-hypen, ved å åpne appene sine for at Siri og Apple Intelligence får tilgang til å gjøre ting og tang i dem, slik Siri også til en viss grad kan i dag.

Men i stedet for å sitere de 400 pressemeldingene kode24 har fått, vil vi heller anbefale deg å spole deg litt rundt i en kortversjon av keynote-talen – også kommer vi tilbake med mer stoff rundt det mest spennende.