Advarer mot livsfarlig feilinformasjon på Reddit etter moderator-sparking

- Når du fjerner hele moderator-lag er den institusjonelle kunnskapen borte på et øyeblikk, sier forsker.

Flere av de "sparkede" moderatorene at de er bekymret for at de Reddit-utnevnte erstatterne har begrenset fagkompetanse, som de frykter kan føre til spredning av feilinformasjon. 📸: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo
Flere av de "sparkede" moderatorene at de er bekymret for at de Reddit-utnevnte erstatterne har begrenset fagkompetanse, som de frykter kan føre til spredning av feilinformasjon. 📸: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo Vis mer

Det ble dramatikk på Reddit da flere subreddits, Reddits svar på grupper, stengte dørene for å protestere mot Reddits nye API-priser. Reddits motsvar var å blant annet å fjerne flere av moderatorene i subredditene som gjorde opprør.

Nå forteller flere av de "sparkede" moderatorene at de er bekymret for at de Reddit-utnevnte erstatterne har begrenset fagkompetanse, som de frykter kan føre til spredning av feilinformasjon, skriver Ars Technica.

Frykter feilinformasjon

Den tidligere moderatoren "Brad Barclay" forteller til Ars Technica at han modererte r/canning i tre år før Reddit fjernet moderatormerket.

Han påstår at enkelte nye r/canning-moderatorer oppnevnt av Reddit tidligere har vist manglende kunnskap om nettopp hermetisering. Ifølge Ars Technica kan feilaktig hermetisering i sjeldne tilfeller lede til dødsfall.

Også en tidligere moderator i r/homeautomation forteller til nettavisen at farlig feilinformasjon, særlig om elektrisitet, kan få fotfeste i subredditen.

Fjerner kunnskap

Ars Tehcnica skriver at det som er avgjørende for Reddits innholdskvalitet, ikke er at moderatorer har identiske "filosofier". Men at de er utstyrt til å tilrettelegge for sunne og trygge diskusjoner og debatter som ganger felleskapet.

- Når du fjerner hele moderator-lag er den institusjonelle kunnskapen borte på et øyeblikk, sier Sarah Gilbert, postdoktor ved Cornell University, til Ars Technica.

Gilbert sier at selv om kunnskap kan bygges opp igjen, vil det ikke være det samme. Hun legger til at moderatorene utnevnt av Reddit møter nå på utfordringer som de fleste nye moderatorer ellers ikke ville møtt, skriver nettavisen.