Reddit-sjef: – Aldri ment å støtte tredjeparts-apper

Steve Huffman mener andres apper ikke bidrar med særlig verdi til plattformen.

Svært mange subreddits er tatt ned som protest mot Reddits nye API-priser. 📸: Brett Jordan / Pexels.com
Svært mange subreddits er tatt ned som protest mot Reddits nye API-priser. 📸: Brett Jordan / Pexels.com Vis mer

Tusenvis av subreddits er fortsatt nede i protest mot Reddits nye API-priser, og mange subreddits har varslet flytting til alternative tjenester.

Nå sier Reddit-sjef Steve Huffman i et intervju med The Verge at han mener Reddit aldri var designet for å supportere tredjeparts apper.

I intervjuet sier han at API-et er beregnet på å lage verktøy, boter og ulike forbedringer til Reddit, ikke tjenester som den populære Apollo-appen som nå etter planen legges ned på grunn av høye API-priser.

– API-et var aldri designet for å støtte tredjeparts-apper, sier Huffman.

– Tjener penger på vårt API

Huffman tar nå et oppgjør med dem som "bygger en business" på toppen av Reddit. Ifølge The Verge var han ikke klar over omfanget av hvor mange som profiterte på API-et hans.

På spørsmål om hvorvidt Huffman mener Apollo-appen ikke bidrar med verdi til Reddit, svarer han at "de bidrar mye mindre enn de tar".

– De må betale for dette. Det er rettferdig. Det andre har gjort er å forby dem helt. Og vi sa, nei vi tror på frie markeder. Du må dekke kostnadene dine, sier Huffman.

Ifølge Apollo-utvikler Christian Selig er API-prisene til Reddit urimelig høye, og ville kostet dem 20 millioner dollar – 210 millioner kroner – i året.

«Vi går ikke tilbake på den avgjørelsen.»

Vil ikke snu til tross for protester

Til The Verge sier Huffman at de ikke kommer til å gjøre om på API-prisene, selv om svært mange subreddits nå har "gått i svart" – og enten blitt lagt ned eller satt til privat.

– Det er vår forretningsavgjørelse, og vi går ikke tilbake på den forretningsavgjørelsen.

Ifølge en bloggpost fra Reddit hvor de forklarer årsaken til API-endringene, er fortsatt 80 prosent av Reddits topp 5000 subreddits åpne.

For utviklere ser det imidlertid ganske mørkt ut – for eksempel har den populære kode-subredditen r/programming også nå valgt å stenge.