Hackere truer med å lekke 80 GB fra Reddit-innbrudd: - Sensurerer brukere

- Publikum vil kunne lese om all statistikken de sporer og interessante konfidensielle data vi tok.

Angrepet det er snakk om skjedde 5. februar. Som vanlig fant hackerne veien inn via et phishing-angrep, som ga dem tilgang til Reddits systemer. 📸: NTB
Angrepet det er snakk om skjedde 5. februar. Som vanlig fant hackerne veien inn via et phishing-angrep, som ga dem tilgang til Reddits systemer. 📸: NTB Vis mer

BlackCat (ALPHV), en ransomware-gjeng, står bak et nettangrep på Reddit i februar, der hackerne hevder å ha stjålet 80 GB data fra selskapet.

Nå truer de med å lekke alt, melder BleepingComputer.

Stjålet mye data

Det var sikkerhetsanalytikeren Dominic Alvieri som først oppdaga at det var BlackCat som sto bak innbruddet og deretter tok kontakt med nettavisen.

Angrepet det er snakk om skjedde 5. februar. Som vanlig fant hackerne veien inn via et phishing-angrep, som ga dem tilgang til Reddits systemer. Det skal ha blitt stjålet interne dokumenter, kildekode, ansattes data og begrenset data om selskapets annonsører, skriver BleepingComputer.

Ifølge Reddit har selskapet ikke funnet indikasjoner på innbrudd i noen av delene av stacken som kjører Reddit og lagrer mesteparten av dataene.

Ei heller har brukerpassord, kontoer eller kredittkortinformasjon har havnet på avveie, melder nettavisen.

Vil lekke alt

I et "Reddit Files"-innlegg på hackernes datalekkasje-nettside hevder de å ha stjålet 80 GB med komprimert data fra selskapet, forteller BleepingComputer.

Hackerne påstår at de forsøkte å kontakte Reddit to ganger og krevde 4,5 millioner dollar for at dataene skulle slettes, uten å få svar.

- Men jeg er veldig glad for å vite at publikum vil kunne lese om all statistikken de sporer om brukerne sine, og alle interessante konfidensielle data vi tok. Visste du at de også i det stille sensurerer brukere? Sammen med artefakter fra GitHuben deres! skriver hackerne, ifølge BleepingComputer.