Karl velger C#, .NET Core og Xamarin

- For meg er det et naturlig språk å velge først, forteller Ukas Koder Karl Henrik Skaug i Knowit

Utvikler Karl Henrik Skaug i Knowit er Ukas Koder på kode24. 📸: Privat
Utvikler Karl Henrik Skaug i Knowit er Ukas Koder på kode24. 📸: Privat Vis mer

Hvordan begynte du med koding? 👶

Jeg har vært interessert i teknologi siden barneskolen, og anskaffet meg min første PC da jeg var 10 år gammel. Det tok ikke lang tid før jeg var familiens «go to guy» når det kom til PC-trøbbel.

Jeg begynte ikke med koding før på videregående, med ActionScript 3 i Adobe Flash. Jeg ble helt hengt opp i det å teste ut hva jeg kunne med ActionScript, slik at jeg alltid drev med sideprosjekter ved siden av oppgavene på skolen.

Jeg hadde IT-fag de to siste åra på videregående, men koding begynte jeg da ikke med før i tredjeklasse, og jeg hadde allerede bestemt meg for å begynne på en IT-linje på Høgskolen i Østfold siden førsteklasse.

Hva jobber du med akkurat nå? 🛠️

For tiden jobber jeg med EPiServer CMS i et prosjekt for OBOS-banken, med forvaltning av deres nettsider og nye funksjoner.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? ☕

Som regel starter jeg dagen med å ta en prat med mine team-kolleger, om hvor vi er i forhold til i går og hva som gjenstår for å få noen av sakene vi jobber med på plass.

Deretter setter vi igang med JIRA-sakene og har tette samtaler med OBOS-banken samtidig, for å minske testtid hos oss.

Noen dager kan være rene utviklingsdager, mens andre dager går mer til planlegging, møter og standups.

Hva synes du er de mest spennende språkene, rammeverkene eller teknologiene akkurat nå? ✨

Jeg foretrekker å bruke Microsoft sitt .Net Core-rammeverk. Jeg elsker ting som skal fungere mer universelt med kompilering til flere plattformer, med hovedsakelig kun én kodebase.

Jeg holder også på med Xamarin i et par sideprosjekter, av samme grunn.

Jeg foretrekker C# om det er et språk jeg skal gå til. Jeg er ikke nødvendigvis frelst til Microsoft-teknologi, men de siste fem åra er C# språket jeg har jobbet med, så for meg er det et naturlig språk å velge først.

Holder også på med et par Java-prosjekter for å prøve å holde tritt med utviklingen der, men tiden går mest til C#.

Slik ser pulten til utvikleren Karl Henrik Skaug i Knowit ut. 📸: Privat
Slik ser pulten til utvikleren Karl Henrik Skaug i Knowit ut. 📸: Privat Vis mer

Hva er du mest stolt av å ha laget? 🏆

På høgskolen hadde vi et prosjekt innen agentsystemer. Her skulle vi da utvikle tre forskjellige agenter som skulle kommunisere med hverandre, og kjøpslå om pris på varer. Det var da én leverandør og to som skulle slåss om laveste pris.

Her måtte da leverandøren aldri tape penger, men kunne ta mindre for varene ved et høyere antall kjøp. Her måtte også forhandlerne tjene penger på varene de solgte, for å kunne kjøpe flere varer fra leverandøren. Dette baserte seg på tilfeldige verdier, hvor de en dag kunne selge lite, mens en annen dag selge mye.

Det er endel som kan skrives om denne oppgaven, men til syvende og sist var disse agentene laget i Java med TCP Sockets for å kommunisere med hverandre.

Hva er det kjedeligste med å være utvikler? 😿

Det kjedeligste med å være utvikler er at man kan sitte med et helt system i hodet som man tenker er enkelt og raskt å lage, men når man først setter i gang så tar ting tid uansett.

Jeg er veldig pirkete med ting jeg lager, så tiden flyr.

Hva er det gøyeste med å være utvikler? 😻

Det at du hovedsakelig kan gjøre alt mulig er for meg det mest fantastiske. Alt som går til å kunne lage sitt eget smarthus, til å bare lage en nettside, er kjempegøy.

Det å kunne sitte og fikle med forskjellige teknologier og se hva andre har kommet opp med i like scenarioer er utrolig gøy. Det er bare for mye å se på og for mye å gjøre. 😛

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber? 🕹️

Jeg bruker noen kvelder til å jobbe med mine egne prosjekter, og noen prosjekter jeg har for noen venner.

Andre kvelder kan gå til å ha film- eller spillkveld, med venner eller alene.