Skvulp, uke 18

Alt om Facebooks store redesign, Bekk om hvordan de utviklet Vy, webdesign- og mobiltrender i 2019, Instagram-estetikken er passé. Her er ukens beste saker!

📸: Emilie Berget
📸: Emilie Berget Vis mer

Denne uken har alle snakket om FB5, Facebooks planlagte redesign. Hovedformålet er å bevege seg bort fra nyhetsfeeden (som bare skaper trøbbel), og i retning av mer privat kommunikasjon. DinSide har en grundig gjennomgang av endringene som ble presentert. Her er noen av høydepunktene:

Grupper får en mer prominent plass, det samme får arrangementer, mens blåfargen i stor grad fjernes, til fordel for et roligere, hvitt uttrykk. En funksjon som kalles Meet new friends skal bidra til nettopp det — mens Secret Crush blir tilgjengelig gjennom Facebook Dating (ikke lansert i Norge ennå).

Så vil tiden vise om Mark Zuckerbergs ferske uttalelser om at “fremtiden er privat” er tilstrekkelig til å reparere Facebooks frynsete personvernrykte.

10 gode om design og teknologi

  1. Bekk om Vy
  2. Hvordan Gotham-fonten tok over verden
  3. Fire feller designere går i (og veien ut av dem)
  4. Hva om design forandret seg med følelsene dine?
  5. Privacy UX: Privacy-aware design framework
  6. Naming things to improve accessibility
  7. How Disney conquered the animation industry with these 12 principles
  8. Historien om en konspirasjon for å ta knekken på IE6
  9. This AI-generated musak shows us the limit of artificial creativity
  10. How algorithms know what you’ll type next

Akkurat nå

«Den tradisjonelle handelsnæringen har det tungt.»

Business

Den tradisjonelle handelsnæringen har det tungt. Sportsbutikkene sliter, kleskjedene sliter, det samme gjør kjøpesentrene. Men pendelen kan svinge tilbake: Zalando dropper nå gratis frakt på mindre bestillinger; i 2020 forsvinner tollfritaket på varer under 350 kroner. Og snart kan postloven som gjør det mulig å sende varer nærmest gratis fra Kina bli skrotet. Må vi rett og slett begynne å til butikken igjen?

Samfunn

Arbeidsliv

Medier

Fint og morsomt