Nå kan du prøve Reacts nye concurrent mode

ForrigeUke: ReactConf 2019, samtidighetsmodus og sammenlikning av testverktøy.

📸: Markus Spiske / Unsplash
📸: Markus Spiske / Unsplash Vis mer

Dette var uken for masse 💰💰💰 📈, nye perspektiver på gamle ting👩🎨 og pinlige sikkerhetsbrudd 🔐.

Og 24 164 ting skjedde i React-verdenen!

React Conf 2019 🙌

React Conf 2019 ble avholdt i Henderson, Nevada denne uken, med masse interessante talks. Jeg har ikke sett alle, men her er ihverfall to som jeg likte veldig godt:

Hvis du har vurdert å lage ditt eget komponentbaserte designsystem, eller har et allerede, kan denne talken om Airbnbs designsystem, hvordan det har utviklet seg og hva slags avgjørelser de tok underveis være veldig interessant å se på.

Native apper på telefon oppleves som regel som litt bedre å bruke enn de fleste web-apper. Hvordan kan man gjenskape den samme opplevelsen i en nettleser? Alex Holachek gir en liten innføring, og en formaning om å tenke på gjennomsnittstelefoner i denne talken.

Vi sendte kollega Kristofer Selbekk på denne konferansen, og han har skrevet en mer utførlig review her.

Under 👇 finner du to fulle dager med React-snæcks, enjoy!

.

Samtidighetsmodus ⌚

I forbindelse med React Conf 👆 ble concurrent mode sluppet i experimental versjon.

Prinsippet er kort forklart (og sånn jeg forstår det) at man får muligheten til å kunne “pause” en rendering som er startet for å prioritere en annen, og å oppdatere flere states samtidig. Det betyr at man f.eks kan “pause” navigasjon til en side, laste siden i minnet, og SÅ navigere dit. På den måten kan man slippe spinners og blanke sider.

Man kan også prioritere bruker-input over andre ting, f.eks det å utføre filtreringen av en liste så man slipper å bruke debounce eller å få masse hakking på siden sin.

Du finner mer om concurrent mode i den offentlige dokumentasjonen.

Åssen skal du teste appen din 🔨

Lurer du på hvordan du skal teste React-appen din? Hva slags rammeverk kan du bruke til enhetstester, integrasjons- og ende-til-ende tester?

Her er en sammenlikning av forskjellige testrammeverk og hva de kan og bør brukes til!

Det var alt for denne uken!