Vi kårer Norges beste commit-beskjeder

Hva står i Git-loggen til norske utviklere, rett før en hackathon-presentasjon? 🔥

kode24-timen er kode24s podcast for norske utviklere. Denne uka kårer vi Norges beste commit-beskjeder! 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
kode24-timen er kode24s podcast for norske utviklere. Denne uka kårer vi Norges beste commit-beskjeder! 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Episode to av kode24s flaggskip-podcast kode24-timen er endelig ute!

Til vår faste spørrespalte innboksen har vi denne uken spurt koderne i kode24-klubben om de kan fortelle oss den beste commit-beskjeden de har lest.

«Ofte lander man nærmere Twitter-feeden til Donald Trump.»

Vi utviklere liker jo å holdet commit-beskjeder ryddige, med Jira-nummer og korte og konsise beskrivelser med ord som eksisterer i ordboka. En perfekt Git-logg skal fortelle en historie om hvordan programvaren din er utviklet, sier folk.

Men selv om man ser for seg at Git-loggen skal se ut som den digitale versjonen av The Great Gatsby, lander man ofte nærmere Twitter-feeden til Donald Trump. Spesielt når det er en tidsfrist involvert.

Under finner du de beste forslagene vi fikk til i vår innboks denne uken. Og ikke glem å delta i avstemmingen nederst i saken!

🤷 "Fjernet node_modules"

Elias er førstemann ut med denne klassikeren, som mange nok har opplevd. Han deler et bilde hvor det også listes ut at 7337 filer er endret av commit-en, og at det har blitt utført 1.199.856 slettinger. Elias forteller også at neste commit lyder: "La til node_modules i .gitignore".

🦄 "Dette er en commit"

Få commit-er er søtere enn denne meta-varianten, fra koder Johannes. Committen sier ingenting om noen ting - sånn skal det være.

😵 "La til bugs jeg må fikse senere"

Koder Kenneth slenger inn denne commit-en i innboks-tråden vår, som enten vitner om et herlig øyeblikk av selvinnsikt, eller en veldig uansvarlig utvikler.

🚽 "Ass. changes"

Ja, Ole Krister, det er litt morsomt at assortert ofte blir til ass når man forkorter det.

😡 "KOFFØR SPØTT DU FEIL PÅ NÅ SOM E KOMMENTERT UT?"

Lite visste vi at i nordligere deler av Norge skrives commit-beskjeder utelukkende med caps-lock. Helge sender inn en commit-beskjed fra en utvikler som tydeligvis ikke var så fornøyd med utfallet av en code-review. For ja, hvorfor ble utkommentert kode i det hele tatt committa?

🐟 "Fisk, krabbe, krabbe, lekebil, fisk, fdsfad, fisk, helvete er løst!, du kan dø"

La gå, dette er ikke en commit-beskjed, men heller en serie. Koderen Torkil forteller at denne serien med commit-er ble begått en time før en hackathon-presentasjon. Vi kan bare undres hva helvete var, og hvordan det ble løst.

👶 "Første implementasjon. Som forventet er det ingenting som virker."

Erik André sitt bidrag setter fingeren på noe vi alle har kjent på. Og selv om de færreste av oss faktisk commit-er den første versjonen av koden vår som ikke funker, så er det en slags herlig naivitet i å gjøre det.

😲 "Git rape"

Hva gjør du når du par-programmerer med noen som stikker av? Før koden har blitt committa?! Det skjedde med Veronika da hun jobbet med avsenderen av denne commit-en; Lars. Veronika så ingen annen utvei enn en liten git-rape. Skjerpings, Lars!

Hva synes du?

Hvilken commit synes du var morsomst? Under kan du stemme på din favoritt, og ikke glem å høre kode24-timen hvor vi leser opp commit-ene og mye annet moro!