Jubler over Node 10s død

Web Components hos GitHub, funksjoner i TypeScript, bash i JavaScript og hvorfor det er bra at Node.js 10 dør.

Dette var uken vi fikk vite at noen faktisk bruker Web Components i produksjon, vi fikk oversikt over hvordan funksjoner skrives i TypeScript og det endelig regnet litt. 🌈

Hvordan Github bruker Web Components

Det er ikke så ofte man hører om Web Components. Eller, det er i alle fall lenge siden jeg sist hørte om det.

Da jeg minst ventet det kom jeg over denne artikkelen om hvordan Github bruker Web Components, med stort hell. Det første komponentet ble faktisk publisert til produksjon i 2014!

Jeg må innrømme at tanken på at en ikke låser seg til et rammeverk er forlokkende. Mon tro hvordan dette hadde fungert hos et mindre selskap enn Github?

«Denne fleksibilitenten er et tveegget sverd, spesielt for ferske utviklere.»

Funksjoner i TypeScript

Bak en luke i en av julekalenderene til Bekk fra 2018 finner man en artikkel om 7 forskjellige måter man kan deklarere en funksjon i JavaScript. Om man i tillegg ønsker å skrive TypeScript blir det enda mer å tenke på.

Denne fleksibilitenten er et tveegget sverd, spesielt for ferske utviklere.

Heldigvis har Kent C. Dodds skrevet en oversikt over syntaks som han bruker når han skriver funksjoner i TypeScript.

Jeg tøyer kanskje begrepet “ForrigeUke” ved å skrive om en artikkel fra februar, men det var først forrige uke jeg kom over denne artikkelen. Den er verdt å bokmerke 🔖

“Bash” == “JavaScript”

Det hadde ikke overrasket meg om denne sammenligningen hadde returnert true om man hadde kjørt den i JavaScript 🔥

Om du synes det er kronglete å skrive bash-script og foretrekker å programmere i JavaScript er redningen her: xz gjør det enkelt for deg å skrive ditt neste script i JavaScript.

Hvil i fred, Node 10

Det er ikke ofte vi skriver om at versjoner har kommet til slutten av sin levetid, men denne gangen er det verdt å nevne.

30. april 2021 er nemlig end of life for node 10. Okei, hvorfor burde jeg bry meg om dette? Jo, nå skal du høre. Dette betyr at man endelig kan begynne å bruke JavaScript Modules i node 🎉

En av de mest kjente utviklerne fra Norge, Sindre Sorhus, har ventet på denne dagen i over 10 år.

Som Marve Fleksnes ville sagt: Dett var dett!