Henrik Schewe til Sicra: - Vokst opp med PC-bygging og LAN-fester

inn/ut: Det siste han gjorde før overgangen var å bygge et dyrehospital. 👋

Henrik Schewe melder overgang fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet til Sicra.
Henrik Schewe melder overgang fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet til Sicra. Vis mer

Konsulentselskapet Sicra melder om en ny seniorkonsulent, som visstnok skal ha en "stor lidenskap for nettverk og sikkerhet".

Henrik Schewe melder nemlig overgang fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet til Sicra.

I Sicra går han inn i et spesialisert team knyttet til sikkerhet og nettverksløsninger fra F5 BIG IP og Citrix.

PC-bygging og LAN-fester

Selskapet hevder å bare ansette "erfarne konsulenter innen IT-infrastruktur, med særlig fokus på applikasjonsleveranse, sikkerhet og nettverksteknologi".

- Henrik har ferdighetene og egenskapene vi ser etter i våre seniorkonsulenter. Han har i likhet med mange av oss andre vokst opp med PC-bygging og LAN-fester. Han fortsatte med drift av Linux og Unix i studentforeninger, og har gjort en karriere av hobbyen, sier daglig leder i Sicra, Stig Valderhaug, i en inn/ut-melding til kode24.

- Henrik tilfører oss verdifull kompetanse og en bred erfaring som vil gi stor verdi til våre kunder, fortsetter Valderhaug.

Satt opp dyrehospital

Schewe har tidligere jobba i både TietoEVRY og Atea med store omstillingsprosjekt i samfunnet. Fra 2010 til 2015 jobba han med å legge til rette for prøveprosjektet med nye digitale valg og drift av valgadministrative systemer. Senere oppdrag i kommunesektoren vekket interesse for nettverksløsninger.

Før overgangen til Sicra jobbet han i fire år med å klargjøre og modernisere IT-infrastrukturen for det nye dyrehospitalet på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Her hadde han blant annet ansvaret for å få på plass et stort Cisco SDA campus-nettverk.

- Sicra har et godt rykte og det faglige miljøet er perfekt for meg som elsker bits, bytes, sprek ytelse og det å se at ting spinner som forventet. Målet mitt er å bygge og drifte løsningene som kombinerer strenge krav til sikkerhet med god brukervennlighet på tvers av skyer, sier Schewe.

- Faglig er jeg like glad i strategiske diskusjoner som driftsteknisk nøtteknekking. Jeg elsker å grave i komplekse problemstillinger som integrasjoner mellom brannmurer, sjekke identitetskilder, og finne frem til hvordan ytelsen i nettverk og lagringssystemer kan forbedres.