André Berge (24) til Kraftlauget

inn/ut: Starter i bærekraftig konsulentselskap, med en master i algoritmer. 👋

André Berge (24) er ansatt som utvikler Kraftlauget.
André Berge (24) er ansatt som utvikler Kraftlauget. Vis mer

André Berge (24) starta 17. august som "juniorsvenn" i Kraftlauget.

Eller utvikler, som mange andre ville kalt det.

Kraftlauget er et konsulentselskap i Bergen.

Eller "vestlandets første klimapositive design- og teknologimiljø", som de selv kaller det.

Master i algoritmer

- Vi prioriterer prosjekter som støtter samfunnsnyttige og bærekraftige mål. Kraftlauget investerer tilbake til samfunnet gjennom å frivillig ta på seg prosjekter som støtter bærekraft og gir verdi til folket. Kraftlauget gir også hvert år 5 prosent av overskuddet til bærekraftsformål, og dobbelkompenserer for sine klimaavtrykk, skryter "oldermann" Geir Magne Kvalsøren i Kraftlauget i en epost.

André Berge har en master i algoritmer ved Universitetet i Bergen. På studiet lærte han å implementere og analysere algoritmer, og å gjenkjenne typiske problemer som kan ha effektive løsninger - samt problemer man sannsynligvis ikke klarer å lage effektive algoritmer til.

Kraftlauget melder at Berge i sin masteroppgave skrev om intet mindre enn approksimerings-algoritmen (The Random Oder Augmentation Matching Algorithm (ROMA)) for Maximum Weighted Matching-problemet. Her var oppgaven å lage en parallel versjon av den sekvensielle algoritmen, hva nå enn det betyr.

«Det er også billigere å bo i Bergen sentrum enn Oslo sentrum.»

C++ og Kotlin

I oppgaven jobba Berge med teknologier som OpenMP for parallelisering, og C++ for å implementere algoritmen. Gjennom studiet har han bruk endel C++, og ellers går det en del i Kotlin og Firebase. I Kraftlauget er han i gang med kundeoppgaver innen React og C#.

På fritiden er han glad i alt av sport og idrett, spesielt fotball og golf, og er en habil quiz-deltager.

- Selv om André er fra Stavanger og i utgangspunktet hadde tenkt seg til Oslo, valgte han å starte karrieren sin i Bergen av flere grunner. Bergen er en fin by med mange turmuligher, det er også billigere å bo i Bergen sentrum enn Oslo sentrum. Han har også mange gode venner i byen, melder oldermann Kvalsøren.