Alle nyhetene i Next.js 9

forrigeUke: Ny versjon av React Native, Concurrent mode og dypdykk i React-redux

📸: Revolver Creative Company på Unsplash
📸: Revolver Creative Company på Unsplash Vis mer

Det var uken for elegante hopp 😺, en jogger som ufrivillig stjal rampelyset⭐️, og en kunstner med imponerende VR-ferdigheter 🎨. Og 3868 ting skjedde i React-verdenen!

React Native ute med ny versjon ✔️

Forrige onsdag kom versjon 0.60 av React Native ut. Den nye versjonen bruker AndroidX, som ikke fungerer parallelt med Androids Support Library. I praksis betyr dette at det er en breaking change der kodebasen din og bibliotekene den bruker også må migreres 💣. Litt jobb der altså. De begrunner endringen med at Google ikke lenger støtter Support Library, og har som plaster på såret laget et verktøy som kan hjelpe med migreringen i noen tilfeller.

Andre ting som trekkes frem i blogginnlegget er at de har bedret støtten for universell utforming med større og mindre endringer, blant annet med bedre støtte for announcements for skjermlesere på iOS.

Og Hello World-skjermen har blitt endret, så da er det bare å kjøre på med et nytt prosjekt og nyte synet 🌻

Next.js 9 📈

Ny versjon av det populære React-rammeverket Next.js er her, og vi oppsummerer hovedoppdateringene:

  1. Dersom du er litt som meg, så gleder det deg forhåpentligvis å høre at Next.js introduserer ut-av-boksen innebygd TypeScript-støtte med typesjekking og alt! 😻
  2. Routing blir enklere; man kan nå lage sider med mer kompleks routing ved å benytte seg av filsystemet, og den enkleste forklaringen på hva dette er kommer de kanskje med selv: “Creating a page that matches the route /post/:pid can now be achieved by creating a file in your pagesdirectory named: pages/post/[pid].js!” Easy-peasy!
  3. De har innført en automatisk sjekk på om sidene du lager kan prerendres til statisk HTML, slik at du kan lage applikasjoner som både har server-rendered og statisk genererte sider, samtidig!
  4. De innfører API routes slik at man kan lage en backend i applikasjonene sine Next.js-style. Hvordan? Opprett pages/api/, som direkte eksporterer en request handler istedet for en React Component.

Dersom du er glad i podcasts og nysgjerrig på Next.js kan vi også tipse om at det er dedikert en hel episode til Next.js i React Podcast.

Concurrent Mode?

Har du noen gang irritert deg over at en komponent med lang render-tid blokkerer all annen interaksjon med nettsiden? Dette skal Concurrent Mode være løsningen på, og ifølge Reacts road map er det rett rundt hjørnet!

Mens vi venter kan det være verdt å høre på Flarnie Marchan, som tidligere var en del av React-teamet, forklare hvordan Concurrent Mode vil påvirke fremtidens React-kode. Hun holdt dette foredraget på React Next-konferansen i juni.

Et dyppdykk inn i React-Redux

En annen som holdt foredrag på React Next er en av Redux-maintainerne, Mark Erikson, som i sitt foredrag snakker i detalj om React-Redux.

Her går han nøye gjennom historikken til React-Redux, og forklarer hvordan det hele startet, og hvordan de har iterert på biblioteket frem til dagens versjon. Hvis du har en halvtime til overs er det en lærerik talk som gir en inngående oversikt over hvordan React-Redux har kommet dit det har i dag.

På React Next sin youtube-kanal kan du finne flere av foredragene fra i år ✨