React Native for Windows i C++

ForrigeUke: Ny vri på hot reloading, React på web.dev, Styled Components v5, hooks-talk og ny React Native for Windows.

📸: Panos Sakalakis / Unsplash
📸: Panos Sakalakis / Unsplash Vis mer

Dette var uken for en chat-klient skrevet kun i CSS 💬, en fantastisk GDPR-liste på Spotify 🔈 og en kjøkkendisk som elsker open source 😍.

Og 218 172 ting skjedde i React-verdenen!

Ny approach for hot reloading

Hot reloading — å oppdatere deler av siden mens man utvikler uten å miste tilstand — har både hjulpet og irritert utviklere. Det gir oss en veldig kort feedback-loop, men det har også en tendens til å bare funke av og til.

Dette er en utfordring React teammedlem og Hot Reloading-entusiast Dan Abramov har tittet litt nærmere på i det siste:

Han har tilogmed fått det til å fungere for React Native:

Dan har også skrevet en oppsummering av hva han har jobbet med, og hvilke utfordringer han har møtt på. Det er en veldig teknisk artikkel, men utrolig interessant om du lurer på hvordan hot reloading kan fungere. Trykk her for å lese.

Google inkluderer React på web.dev

Når du tenker på frontend-rammeverk og Google, så er kanskje ikke React det første du kommer på. Derfor kom det som en stor overraskelse på mange når Chrome-makerne lanserte en egen seksjon om optimalisering av React-apper på webutviklings-tipsnettsiden web.dev.

Her finner du en rekke gode artikler og tutorials om optimalisering av appen din, inkludert code splitting, windowing av lange lister, pre-rendering av routes og enda mer til. Anbefaler å ta en tur innom!

Styled Components v5 blir raskere

Om du er fan av den omdiskuterte teknikken CSS-in-JS, har du kanskje prøvd Styled Components. Det populære biblioteket er fortsatt i aktiv utvikling, og den neste major-versjonen forventes å bli ganske mye raskere enn dagens implementasjon.

Dette er ganske fantastiske tall — og spesielt for de av oss som bruker Styled Components til å skape server-side rendrede React-apper. Vi gleder oss til å prøve ut beta-versjonene på våre prosjekter!

Microsoft (re-)lanserer React Native for Windows

Visste du at det var en React-renderer som lot oss lage Windows-apper med React? Ikke jeg heller. Microsofts satsning på å ta del av samme hype-tog som React Native hadde for mobil ble fort lite interessant. En av grunnene var at ting rett og slett ikke gikk fort nok!

På årets Build-konferanse hadde Microsoft derimot gode nyheter  —  de skriver om hele biblioteket til C++! Dette betyr mye bedre ytelse, og gjør også at man kan dele mer kode med det sentrale React Native-prosjektet.

Ta en titt på lanseringsposten deres her.

Moro med hooks

Teamet bak React Training — Ryan Florence og Michael Jackson — holdt en flott talk på React Boston meetupen for noen dager siden. De går igjennom hvordan hooks fungerer under overflaten, og ikke minst hvordan du kan bruke dem for å lage appen din bedre, lettere å forvalte og ikke minst litt hippere.

Talken er på en time, men det er definitivt en vel investert time.