7 ting du burde vite om Java­Script i 2020

ForrigeUke: Pluss NextAuth, ui.dev, Parcel 2 og React Router 6.

Dette var uken for søte flyplasstoaletter 🐶 , uventede søkeforslag 🧻 og spennende scroll-effekter 📜.

Og 365 andre ting skjedde i frontend-verden!

Gode autentifiserings-nyheter for Next

Next er et av de aller mest populære React-rammeverkene for tiden, og blir brukt på flere store prosjekter hver eneste dag. Det er fleksibelt, godt vedlikeholdt, og gir deg både statisk sidegenerering og dynamisk server-side-rendering ut av boksen.

En ting Next ikke gir deg, er derimot en måte å autentifisere brukerne på. Det synes jeg er et riktig valg fra Vercel (de som utvikler Next), men det fører jo som regel til en god del ekstraarbeid, og helt sikkert mange havarerte hobbyprosjekter. Frem til nå, da.

«Dette er definitivt noe å teste ut på neste prosjekt.»

For i forrige uke kom NextAuth — en pakke som tar på seg å forenkle dette med autentifisering for Next-brukere. Det er innebygget støtte for de største innloggingstjenestene (som Facebook, Google, Apple osv), og du har også full mulighet til å lage din helt egne om du trenger det.

Det har allerede fått over 1000 stjerner på GitHub, og har blitt heiet på av sentrale Vercel-folk, så dette er definitivt noe å teste ut på neste prosjekt.

Sjekk ut nettsiden deres for mer informasjon, kode-eksempler og tutorials.

Tyler ➡️ UI

Tyler McGinnis er en sabla flink lærer, og har i en årrekke stått bak React-nyhetsbrevet React Newsletter og en veldig velrenommert kursserie. Nå har han skiftet navn til ui.dev, og har i samme slengen oppdatert alle kursene sine med nytt innhold.

Som medlem får man visst også mulighet til å se ukentlige kurs. Det første er en en-times-lang sesjon med React Query-tryne Tanner Linsey, som høres ganske interessant ut. Mulig jeg ryker på et medlemskap der snart!

7 ting du burde vite om JavaScript i 2020

Om du synes det var vanskelig nok å holde tritt med webutvikling i 2014, så gjorde ikke TC39 det enklere for oss ved å introdusere nye features i JavaScript hvert eneste år. Det har definitivt gjort språket rikere, bedre og mye mer moderne, men man må jo lære seg alt detta nye også da!

Heldigvis er det folk som Kriss her (ikke meg selv, jeg sverger til Kris om du skal gi meg et kallenavn) som skriver nyttige oppsummeringer som får deg til å føle deg smartere på et par minutter.

Sjekk ut 7 nye JavaScript features det er verdt å få med seg i 2020.

Parcel 2 i beta!

Det er en stund siden vi hørte fra Parcel-gjengen nå. For de som har glemt dem alt, eller om du aldri hørte om dem i første omgang, så er Parcel en bundler på lik linje med Webpack. Men der Webpack tilbyr bibel-lange konfigurasjonsfiler og uunngåelige nervesammenbrudd, er Parcel stolt av sin “zero config” approach til bundling.

«Parcel 1 er et veldig bra verktøy altså, men det er som om hele web-communityet går rundt og venter på Parcel 2.»

Parcel 1 er et veldig bra verktøy altså, men det er som om hele web-communityet går rundt og venter på Parcel 2 før de virkelig tør å slå seg løs fra Webpack.

Det har vært i alpha i ganske mange måneder allerede, og det at de nå har kommet seg over på beta-stadiet lover godt for en release i Q2 eller tidlig Q3.

Det er selvfølgelig haugevis av nye ting siden sist, men det tror jeg at jeg sparer til de spesielt interesserte. Les launch-bloggposten for mer informasjon!

React Router 6 sin API reference er ute!

En flunkende ny versjon av React Router er straks ute, og som en forberedelse på dette har Michael Jackson, Ryan Florence og resten av React Training-teamet jobbet hardt på API referansen. Dette gir deg muligheten til å sette deg inn i hvordan ting kommer til å fungere fremover.

Det er jo endel nye ting i React Router 6, så dette kan nok være dokumentasjon det lønner seg å ta en titt på. Greit å være forberedt, si.

Dette var det vi hadde for dere denne uken. Vi synes det er så hyggelig at du leser dette uke etter uke, og setter pris på hver eneste klapp vi får. Takk for oss ❤