VG leste om Ole Halvor (17) og ga han lærling­plass: - Elsker denne veien inn i yrket!

- Vi tar inn så mange lærlinger vi kan, forteller VG-sjefen, som nå får Passvarsel.no-utvikleren, også.

Utviklingsdirektør Johannes Gorset i Schibsted, utviklingssjef Fredrik Stave i E24 og drifssjef Audun Ytterdal i VG blir kolleger med Passvarsel.no-utvikleren Ole Halvor Lindtveit Bergan, som får lærlingplass hos dem. 📸: Privat
Utviklingsdirektør Johannes Gorset i Schibsted, utviklingssjef Fredrik Stave i E24 og drifssjef Audun Ytterdal i VG blir kolleger med Passvarsel.no-utvikleren Ole Halvor Lindtveit Bergan, som får lærlingplass hos dem. 📸: Privat Vis mer

kode24s artikler rundt 17-åringen Ole Halvor Lindtveit Bergan og tjenesten hans Passvarsel.no, er blant de aller mest leste på kode24 hittil i år.

Tjenesten som varsler deg om ledige passtimer på din lokale politistasjon traff en nerve, og har nå passert 3.000 brukere.

Bergan går for tida på Porsgrunn videregående skole sin Informasjonsteknologi og medieproduksjon-linje, hvor elevene får fagbrev i drift eller utvikling. Og nå har all oppmerksomheten rundt tjenesten hans skaffa Bergan en ettertrakta lærlingplass.

- Jeg leste om Passvarsel.no på kode24, og syntes det var så kult og driftig at jeg rett og slett sendte ham en melding, forteller utviklingsdirektør Johannes Gorset i Schibsted til kode24.

Fagbrev i IT-drift

Etter et par eposter og digitale kaffekopper, ble enden på visa at Gorset spurte om Bergan kunne tenke seg en lærlingplass i Schibsted, blant annet for å jobbe med VG og E24.

- Og det kunne han! jubler Gorset, som forøvrig liker å titulere seg som "sjefsnerd i VG".

I forbindelse med lærlingplassen kunne 17 år gamle Bergan velge mellom to ulike fagbrev; drift eller utvikling. Valget falt, kanskje noe overraskende, på det første.

- Vi fant nemlig ut at det er bedre med et fagbrev i drift, da jeg har større muligheter for jobb om jeg synes utvikling er dritt, sier Bergan til kode24, som tror personlige prosjekter som Passvarsel.no uansett veier tyngre enn fagbrev om han faktisk vil bli utvikler.

17-åringen Ole Halvor Lindtveit Bergan hadde allerede tilbud om lærlingplass hos fylkeskommunen, men vil heller til Schibsted og VG. 📸: Privat
17-åringen Ole Halvor Lindtveit Bergan hadde allerede tilbud om lærlingplass hos fylkeskommunen, men vil heller til Schibsted og VG. 📸: Privat Vis mer

Kunne ikke si nei

Bergan skal uansett få jobbe med både drift og utvikling i lærlingperioden sin, sammen med utviklingssjef Fredrik Stave i E24 og drifssjef Audun Ytterdal i VG.

Og det meste av perioden skal han jobbe remote fra Porsgrunn.

- VG har vært veldig fleksible, og jeg føler meg veldig godt tatt imot så langt, forteller Bergan.

- Jeg gleder meg til å starte hos dem i august, og man kan jo ikke si nei til en slik mulighet. Schibsted er jo stort, og VG er jo så og si Norges største nettside.

Bare sånn for ordens skyld: Blant nettstedene som blir målt på Medietall.no, så er VG.no Norges største nettside, med 1,7 millioner unike brukere den siste uka.

«Noen av våre aller beste folk har vært lærlinger! Og nå er vi spesielt gira på det nye IT-utvikler- og IT-drift-faget.»

Vil ha de beste utviklerne

- Hvorfor ønsker dere å ha Ole Halvor som lærling hos dere?

- Fordi VG trenger de aller beste utviklerne. Om ikke Ole Halvor er det allerede, så blir han det i alle fall snart. Og vi vil gjerne hjelpe ham på veien, svarer Gorset i Schibsted, som er stor tilhenger av lærlinger:

- Noen av våre aller beste folk har vært lærlinger! Og nå er vi spesielt gira på det nye IT-utvikler- og IT-drift-faget.

Utviklersjefen tror dette yrkesfaget gir elevene kunnskap på bachelor-nivå. Og han mener de er klare til å gå rett ut i jobb når de i tillegg har hatt lærlingperioden sin.

- Det er kult, oppsummerer han.

Men blir han utvikler?

- Hva tenker du personlig om denne veien inn i utvikleryrket?

- Jeg elsker den! Her er det mange flinke folk, og de beste har både to år med relevant opplæring og en brennende interesse for å bygge ting. Med to år i praksis på toppen, er det et fantastisk utgangspunkt for å bli drivende dyktige utviklere hos oss. Vi tar inn så mange vi kan! sier utviklersjefen.

Men om Bergan faktisk vil inn i utvikleryrket, er ikke helt bombesikkert.

- Jeg har vært usikker på om jeg kan jobbe med utvikling som en jobb. Min største frykt er at det å sitte foran skjermen hver dag, kanskje med samme prosjekt i årevis, blir tungt og kjedelig, sier 17-åringen til kode24.

- Jeg tenker at jeg fullfører fagbrev, og så tar jeg det derfra. Kanskje det blir en jobb videre innenfor VG og Schibsted, eller kanskje jeg rett og slett finner meg et annet sted å jobbe. Det er umulig å si så lang fram i tid. Men en ting er sikkert: Jeg kommer aldri til å stoppe med utvikling som hobby.