Var Rabbit R1 bare tull og tøys hele tida?

Norsk retrospill, svindelanklager mot AI-dingsen, artige lommebøker, gammalt krigsdrama og hippie-PC-er i ukas Lørdagsgodt.

Hvorfor finnes det så mye god sukkerfri brus og saft, men så lite sukkerfritt godteri? Det lurer jeg ofte på, men hei, her har du en alternativ greie:

Lørdagsgodt for huet.

Hver lørdag samler kode24 det beste vi har sett på nettet den siste uka, i Lørdagsgodt – helt fritt for sukker, men minst like godt.

Norsk retrospill

Ole Petter:

Jeg ble tipsa om spillet SKALD før helga; et rimelig retro spill, med en rimelig fet trailer, som lages av det jeg bare må anta er en rimelig flink norsk utvikler.

En kar oppi Finnmark, så langt jeg kan stalke meg til, her, som viser at navnet på studiet, High North Studios, virkelig lever opp til navnet!

Mac-ikon som lommebok

Jørgen:

En av mine favoritt-Youtube-ere, Bytereview, la ut en video på Instagram som jeg umiddelbart falt for:

En lommebok formet som mappeikonet i Finder på Mac.

Hvorfor har ingen tenkt på det før??????

Kia Boyz

Ole Petter:

Hvis det er lenge siden sist du tenkte at det har klikka for USA, er det bare å ta en titt på reportasjene til Channel 5 News.

Denne uka sjekker de ut en trend hvor ungdommer stjeler KIA-biler med en USB-kabel, selger dem for noen hundrelapper, og legger ut videoer av villkjøringa deres på Instagram.

Fordi, såklart må det være en trend, liksom.

Er Rabbit R1 bare tull?

Ole Petter:

Som Lørdagsgodt har rapportert for lengst, slaktes de nye AI-dingsene som AI Pin og Rabbit R1. Og det har lenge blitt spekulert i om det er på grensa til svindel, hele greia.

Denne uka får Rabbit-dingsen gjennomgå på internett, når det har vist seg at den såkalte LAM-modellen deres, som skal la AI bruke brukergrensesnittet til hvilken som helst tjeneste, egentlig bare er noen forhåndsprogrammerte Playwright-skript.

Eller; det er det mange mener, i alle fall, som roper "SVINDEL" og ikke tror den pene dingsen noen gang kommer til å bli noe særlig smartere.

Hippie-PC-en Daylight

Ole Petter:

Jeg elsker å lese på Kindle-en min, og har hver måned en intern prosess om jeg skal kjøpe meg en reMarkable.

Nå kan jeg i tillegg lure på om jeg heller burde kjøpe meg en Daylight. Her snakker vi et nettbrett med elektronisk papir-skjerm, bare at den ikke oppdateres typ 3 ganger i sekundet, men mellom 60 og 120 ganger i sekundet.

Jeg identifiserer meg ikke helt med hippien i videoen, men liker tanken.

Cannon Fodder-dramaet

Ole Petter:

Husker du spillet Cannon Fodder? Det gjør jeg, for fetteren min Audun hadde det, og jeg syntes det var sjukt kult. Det jeg ikke husker, er alt dramaet rundt lanseringen.

Jeg måtte lese tittelen på denne videoen typ ti ganger før jeg skjønte den, men her er altså stikkordene krigssymbolikk, britisk tabloidpresse og hvordan spill helt fra starten av har blitt forfulgt av alle de som ikke forstår seg på dem.