Uro i React-miljøet: - Begynner å bli en smule vanskelig å bruke React

Murring blant React-folket, hvordan events funker og framtidas CSS i ukas ForrigeUke.

Dette var uken for beef 🥩, vanskelige valg 🌶 og en veldig god historie om flamingoer🦩. Og 227 skjedde i frontend-verden!

Murring i React-miljøet

Den siste uken har det kommet litt kritiske kommentarer fra en god del ganske sentrale folk i React-miljøet, om nettopp React.

Det klages over så mangt, men et slags felles tema er at det begynner å bli en smule vanskelig å bruke React. Vår egen Bendik delte i går sitt eget lille hjertesukk om veien React er på vei, og hvor mange forskjellige begrensninger, regler og huskelister man må ha for å skrive kode som er idiomatisk React.

Denne kompleksiteten kommer fra et ønske om å implementere og støtte såkalt concurrent rendering, for å kunne forbedre brukeropplevelsen. Spørsmålet folk stiller seg er vel om denne forbedringen i brukeropplevelse er stor nok til å gjøre det såpass mye vanskeligere å utvikle.

Det blir spennende å se om React-teamet svarer på noe vis – enn så lenge har de i alle fall stått på sitt.

Fremtiden til React

Når vi først er inne på temaet, så synes jeg også artikkelen til Ruben Casas var interessant.

Han har skrevet ned noen tanker om hvorfor folk virker så negative til React for tiden, selv om det i stor grad ikke har endret seg så mye de siste 10 åra.

Anbefalt lesning, som i alle fall fikk meg til å reflektere litt

Hvordan funker events, sånn egentlig?

Jeg har en teori om at det har blitt brukt enorme summer på at oss utviklere ikke forstår hvordan events fungerer i JavaScript.

Det er nemlig ikke så rett frem som man kanskje skulle håpe!

Heldigvis har vanskelig navn-entusiast Aleksandr Hovhannisyan skrevet en fantastisk interaktiv guide som tar deg med på en reise inn i JavaScript-eventens varme favn. Jeg har denne på leselista mi for jula, i alle fall!

Fremtidens CSS

CSS blir bare bedre og bedre for hvert år som går. Det er ikke lenger så mange grunner til å bruke preprosessorer som SCSS lenger, og mengden ting du trenger JavaScript til er også på vei ned.

Men hva kommer i tiden fremover?

Sacha Greif har skrevet en veldig fin oppsummering av forskjellige proposals som er på vei opp og frem, og som kanskje kommer i 2023.

Ubrukelige hooks

Slenger med en litt koselig samling av ubrukelige hooks jeg fant til slutt. Litt humor må man jo ha i hverdagen også, spesielt nå mot jul!

Og med den lista der avslutter jeg for denne gang. Tusen takk for at du leste, og velkommen tilbake!