Ukrainas ambassade i Oslo: - Nettsidene våre er nede på grunn av et dataangrep

Også flere andre ambassader i Europa skal være rammet.

Blomster, lys og lapper med ord om fred i Ukraina er lagt ved trappen utenfor den Ukrainske ambassade. 📸: Heiko Junge / NTB
Blomster, lys og lapper med ord om fred i Ukraina er lagt ved trappen utenfor den Ukrainske ambassade. 📸: Heiko Junge / NTB Vis mer

Nettsidene til Ukrainas ambassade i Oslo er nede. Det samme gjelder flere ambassader i Norden, og det meldes om et mulig dataangrep.

– Jeg kan bekrefte at nettsidene våre er nede på grunn av et dataangrep, sier Iryna Riabtsjuk ved den ukrainske ambassaden i Oslo til NTB.

Tyr til Facebook

Hun bekrefter at det gjelder flere ambassader enn den i Norge, og legger til at det har vært gjentatte dataangrep mot ambassadene i forbindelse med Russlands angrep på Ukraina.

– Vi er tilgjengelige gjennom våre telefonnumre og vår side på Facebook der vi kan ta imot meldinger og gå ut med informasjon, sier Riabtsjuk.

Slik ser det ut når man prøver å gå inn på Ukrainas ambassades nettsider nå. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Slik ser det ut når man prøver å gå inn på Ukrainas ambassades nettsider nå. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Flere rammet

Ukrainas ambassade i Danmark opplyser til Berlingske at den er rammet av et dataangrep og at man bare får en feilmelding hvis man prøver å gå inn på ambassadens nettsider.

Det er den samme feilmeldingen man får hvis man prøver å gå inn på nettsiden til Ukrainas ambassade i Norge. Ifølge danske medier er også ambassadene i Sverige, USA, Storbritannia og Tyskland rammet.

Det er blitt advart mot stor fare for dataangrep i forbindelse med den russiske invasjonen av Ukraina.