To storoppkjøp i norsk konsulent­bransje: - Oppdaget at vi hadde utrolig mye felles

Boitano kjøper Kodebyraaet, Nova Consulting Group kjøper Egde Consulting og Dekode Interaktiv.

Leder i Boitano, Kristine Lund, forteller at de kjøper opp Kodebyraaet. Om navnet får bestå skal de finne ut av etter Q1. 📸: Boitano
Leder i Boitano, Kristine Lund, forteller at de kjøper opp Kodebyraaet. Om navnet får bestå skal de finne ut av etter Q1. 📸: Boitano Vis mer

Både Nova Consulting Group og konsulentselskapet Boitano melder denne uka at de gjør oppkjøp i norsk utviklerbransje.

  • Nova Consulting Group kjøper opp sørlandsbaserte Egde Consulting, og WordPress-konsulentene i Dekode Interaktiv. Etter oppkjøpet teller Nova Consulting group nærmere 600 ansatte.
  • Boitano har kjøpt softwareselskapet Kodebyraaet, med mål om å styrke produktavdelingen. De kaller det et strategisk oppkjøp.

Består ut første halvdel 2023

Leder i Boitano Kristine Lund forteller til kode24 at det var litt tilfeldig at de endte med å kjøpe Kodebyraaet.

- Vi kom i dialog vedrørende et samarbeid, også oppdaget vi at vi hadde utrolig mye til felles og overlappende filosofi. Vi ønsker begge å lage kule produkter og skape kule ting. Og da er det bedre å gjøre det sammen.

Om Kodebyraaet består som egen merkevare vil hun ikke si, men betrygger med at navnet minst skal bestå ut første halvdel i 2023:

- Så må vi sammen finne ut hva vi gjør videre. Vi skal bruke første halvår på å integrere selskapene på en måte som blir bra for alle.

Hun betegner oppkjøpet som strategisk. Det er erfaringen på produktutvikling Kodebyraaet har gjennom billånappen Share i samarbeid med If og NAF, billettsystemet Tikkio, elektrikertjenesten SpotOn og kontordelingsplattformen Orbit, som gjorde dem attraktive for Boitano.

- Vi har hatt i strategien vår siden oppstart at vi skal bli flinke til å lage produkter, og slik sett hopper vi bukk over noen læringsfaser ved å integrere Kodebyraaet, sier Lund til kode24.

Nova Consulting Group kjøper både Egde Consulting og Dekode Interaktiv. 📸: Nova Consulting Group
Nova Consulting Group kjøper både Egde Consulting og Dekode Interaktiv. 📸: Nova Consulting Group Vis mer

Selvstendige selskaper

Nova Consulting group har derimot ingen planer om å legge ned selskapene de kjøper opp.

I en pressemelding skriver de at Både Egde og Dekode Interaktiv vil fortsette å være sterke, selvstendige selskaper med sine egne tilpassede kulturer og ansvar for egen forretningsutvikling.

De tar derimot sikte på å flette selskapene inn i "Nova"-modellen:

- At suksessfulle selskaper som Egde og Dekode Interaktiv velger å bli med i vår familie av ekspertselskaper, ser vi på som en tillitserklæring til NOVA-modellen og verdiene den baserer seg på, sier Geir Allan Hove, co-gründer og konsernsjef i NOVA.

Utvider geografisk i Norge

Både Boitano og Nova Consulting Group forteller at de har planer om å utvide geografisk i Norge fremover.

I Nova Consulting Group peker konsernsjef og co-gründer Geir Allan Hove på oppkjøpet av sørlandsbaserte Egde Consulting som et geografisk strategisk ledd.

- Egde vil gi oss en tyngre Norsk geografisk tilstedeværelse, noe som vi har hatt på tegnebrettet en stund og vil samtidig være et svært godt utgangspunkt for å utvide nedslagsfeltet vårt ytterligere i Norge.

Lund i Boitano sier de har planer om å starte i Stavanger i løpet av Q1 2023.