Stian Thoresen fra flyplasser til Boitano

- Ser frem til å grave i nye domener, og å bytte litt oftere enn jeg har gjort hittil.

Stian Thoresen starter som ny konsulent hos Boitano.
Stian Thoresen starter som ny konsulent hos Boitano. Vis mer

Stian Thoresen starter som ny konsulent hos Boitano.

- Naturlig nok er det at Boitano er partnereid tiltalende. Når jeg først skal ta spranget ut i konsulent tilværelsen, er det spennende å gjøre det i et selskap som er organisert på denne måten, for viderekomne, sier Thoresen i en inn/ut-melding til kode24.

- Det blir spennende å jobbe på denne måten. Jeg ser frem til å grave i nye domener, og å bytte litt oftere enn jeg har gjort hittil.

Flyplass-løsninger

Utvikleren kommer fra Kongsvinger, studerte på USN i Horten og har jobba i Vestfolds teknologimiljø - først hos selskapet Ricochet, så Jotron Group.

Der skal han ha jobba med programvare for logging av alt som skjer på en flyplass og i flytårnet - blant annet for å undersøke uhell i ettertid.

- Tiden skal kunne skrus tilbake ved gjennomgang av eventuelle hendelser. Ikke så rent lite science fiction, når man sier det slik, sier Thoresen.

Trøbbel for elbil-app

Thoresen er også ivrig på hobbyprosjekter, men vekslende hell.

"For et par år siden kjøpte Stian elbil fra Hyundai" skriver Boitano i inn/ut-meldinga.

"Men den medfølgende appen holdt ikke mål for utvikleren. Fingernem som han er, utviklet Stian et eget og langt bedre alternativ. Men etter at 300 Hyundaieiere lastet appen ned fra Play Store, fikk Hyundai nyss om utfordreren. Heller enn å komme Stian i møte og prise et positivt initiativ, ble Stian kontaktet av en krass sveitsisk advokat som pakket et tydelig cease and desist, inn i ugjennomtrengelig juridisk sjargong."

- Det lille jeg har tjent på appen har gått til advokatutgifter! sier Thoresen, som endte med å selge elbilen.