Staten krever 4 års utdanning: - Blir skuffa

- Jeg kjenner mange veldige dyktige backend-utviklere som ikke nødvendigvis har mer en bachelor, eller sågar enda mindre, skriver Tom Erik Rozmara Frydenlund.

Tom Erik Rozmara Frydenland kan ikke forstå hvorfor staten krever backend-utviklere med minst fire års utdannelse. 📸: Enso
Tom Erik Rozmara Frydenland kan ikke forstå hvorfor staten krever backend-utviklere med minst fire års utdannelse. 📸: Enso Vis mer

Kan ikke si annet en at jeg blir ganske skuffet når jeg finner slike ting i en anskaffelse fra det offentlige - det gjelder da noe så standard som anskaffelse av en backendutvikler med erfaring til en offentlig instans:

"Krav 2: (M) Konsulenten må ha minimum 4 års relevant utdannelse med avlagt eksamen på høgskolenivå

Spørsmål og svar til utlysningen - vi har mottatt følgende spørsmål:

Kan dere akseptere en konsulent med bachelor i informatikk?

Svar på spørsmålet følger nedenfor:

Utdanningskravet på fire år er et absolutt krav. Dette betyr at en bachelorgrad/tre års utdanning ikke kan aksepteres. For ordens skyld opplyses det om at heller ikke lang og relevant erfaring kan veie opp for manglende oppfyllelse av utdanningskravet."

Mister de beste

I tilfellet over så vil jeg påstå at man mister mange gode kandidater som kunne gjort en strålende jobb for det offentlige.

Man kan rett og slett gå glipp av den som best kunne gjort jobben og for staten det mest gunstigste kjøp.

Jeg kjenner mange veldige dyktige backend-utviklere som ikke nødvendigvis har mer en bachelor, eller sågar enda mindre. De jeg kjenner kan skilte med masse relevant erfaring og har gjort slik arbeid i en årrekke.

Peker på andre

Med dette mener jeg at folk som kan gjøre en strålende jobb, og vel så det, for det offentlige blir utelukket.

Når vi stadig hører fra regjering og det offentlige at man ønsker mangfold i yrkeslivet og at man skal se forbi CV-en og så videre, så blir det for meg snodig at det offentlige selv “bryter” med dette prinsippet.

De velger ofte å peke på andre, men glemmer å gå foran med ett godt eksempel og etterleve sine egne formaninger.