Raser etter AI-generert avstemning om kvinnes død

- Dette må være den mest patetiske, ekle avstemningen jeg noensinne har sett, skriver en leser.

Anna Bateson, sjef i Guardian Media Group, har ifølge nettavisen skrevet et brev til Microsoft. Der ber hun blant annet selskapet om å forplikte seg til å ikke bruke eksperimentell AI-teknologi sammen med The Guardian-journalistikk uten godkjenning. Her: Microsofts kontorer i New York. 📸: Guerin Charles/ABACA/Shutterstock
Anna Bateson, sjef i Guardian Media Group, har ifølge nettavisen skrevet et brev til Microsoft. Der ber hun blant annet selskapet om å forplikte seg til å ikke bruke eksperimentell AI-teknologi sammen med The Guardian-journalistikk uten godkjenning. Her: Microsofts kontorer i New York. 📸: Guerin Charles/ABACA/Shutterstock Vis mer

The Guardian anklager Microsoft for å skade avisas journalistiske rykte, melder Ars Technica.

Årsaken er at Microsoft publiserte en AI-generert meningsmåling ved siden av en av avisas artikler, som lå på Microsoft Start.

Ars Technica skriver at ved siden av artikkelen, som omhandlet dødsfallet til en ung kvinne, lå en AI-genererte meningsmåling. Den ga leserne tre valg for hva som lå bak kvinnens død: drap, ulykke eller selvmord.

- Patetisk

Avstemningen skal ha utløst sinne fra The Guardians lesere. Ifølge Ars Technica skal dette altså ha ført til omdømmebekymringer for nyhetsorganisasjonen.

Avstemningen ble etterhvert fjernet som følge av de negative reaksjonene. Men de kritiske kommentarene forble synlige en tid før også de ble fjernet.

- Dette må være den mest patetiske, ekle avstemningen jeg noensinne har sett, siterer Ars Technica en leser på.

Må godkjenne

The Guardian har en lisensavtale med Microsoft som lar teknologiselskapet publisere avisens artikler på Microsoft Start, skriver Ars Technica.

Anna Bateson, sjef i Guardian Media Group, har ifølge nettavisen skrevet et brev til Microsoft. Der ber hun blant annet selskapet om å forplikte seg til å ikke bruke eksperimentell AI-teknologi sammen med The Guardian-journalistikk uten godkjenning.

I tillegg ønsker The Guardian at det tydeliggjøres når AI-verktøy brukes for å generere tilleggsinnhold.