Vil undersøke hvordan AI påvirker demokratiet

- Vi har besluttet å opprette en arbeidsgruppe for å se på de bekymringer som vi alle deler når det kommer til hvordan ny teknologi kan påvirke den demokratiske samtalen.

Sveriges statsminister Ulf Kristersson, Norges statsminister Jonas Gahr Støre, islands statsminister Katrín Jakobsdóttir og danmarks statsminister Mette Frederiksen på pressekonferansen med de nordiske statsministrene i regjeringens representasjonsanlegg. 📸: Ole Berg-Rusten / NTB
Sveriges statsminister Ulf Kristersson, Norges statsminister Jonas Gahr Støre, islands statsminister Katrín Jakobsdóttir og danmarks statsminister Mette Frederiksen på pressekonferansen med de nordiske statsministrene i regjeringens representasjonsanlegg. 📸: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

Statslederne i Nordisk råd er enige om å opprette en arbeidsgruppe for å se på hvordan kunstig intelligens (KI) påvirker demokratiet.

Det kunngjorde Islands statsminister Katrin Jakobsdottir på et pressemøte for de nordiske statsministrene i Oslo tirsdag.

– De nordiske landene har en spesiell stilling her, ettersom våre samfunn er bygd på sosial bindekraft, transparens og sterke demokratiske tradisjoner. Derfor har vi besluttet å opprette en arbeidsgruppe for å se på de bekymringer som vi alle deler når det kommer til hvordan ny teknologi kan påvirke den demokratiske samtalen, sier Jakobsdottir.

Hun legger til at framskrittene i utviklingen av kunstig intelligens åpner mange muligheter.