OpenAI mener det er umulig å lage god AI uten kopibeskyttet innhold

Ellers ville det redusert i dårligere AI-programvare, mener OpenAI.

Dersom AI-en generer materiale som bryter kopiretten, kaller OpenAI det for en feil.📸: Hollandse Hoogte/Shutterstock
Dersom AI-en generer materiale som bryter kopiretten, kaller OpenAI det for en feil.📸: Hollandse Hoogte/Shutterstock Vis mer

Ifølge OpenAI ville det vært umulig å lage kunstig intelligens (AI) som møter dagens behov, uten å bruke kopibeskyttet materiale for å trene opp AI-en, melder The Register.

Ifølge nettavisen mener OpenAI at bruken av det kopibeskyttede materialet er lovlig. I tillegg mener selskapet at dersom dette ikke hadde blitt brukt, ville det redusert i dårligere AI-programvare.

The Register skriver at påstanden kommer på et tidspunkt hvor spørsmålet om opphavsrett preger AI-verdenen. For eksempel har New York Times gått til søksmål mot OpenAI. En gruppe billedkunstnere har også gått til søksmål mot Stability, Midjourney, DeviantArt og Runway AI.

Lekket liste

NBC News meldte for noen dager siden at det var lekket en liste med tusenvis av kunstnere som har blitt brukt til å trene Midjourney. Listen inneholder kjente navn som regissøren Wes Anderson.

Kringkasteren skriver videre at listen, som er på 4700 personer, gikk viralt på Twitter/X etter å ha blitt delt av artisten Jon Lam. Listen skal ha blitt brukt i det overnevnte søksmålet mot Midjourney, Stability AI, DeviantArt og Runway AI.

Ifølge NCB News er selskapene anklaget for å ha misbrukt kopibeskyttet arbeid for å trene AI-en.

Skaper kopibeskyttet materiale

Ifølge The Register konkluderte en rapport denne uka med at Midjourney og Open AIs DALL-E 3, kan gjenskape kopibeskyttede scener fra filmer og videospill basert på treningsdata, skriver The Register.

Ifølge forskerne bak rapporten er det "nesten helt sikkert" at Midjourney og OpenAI har trent sine bildegenerator-modeller på kopibeskyttet materiale.

The Register skriver at OpenAI derimot kaller det for en "bug", altså en feil, dersom AI-en generer materiale som bryter kopiretten.