Nye XLENT Cyber Security henter folk fra Orkla, Sparebank 1 og Orange

– Målet er å være 30 sikkerhetseksperter innen tre år.

XLENT Cyber Security AS består av Daniel Lovborn, Camille Victor Prunier, Henrik Pedersen og Jon Are Rakvåg - ikke nødvendigvis i den rekkefølgen.
XLENT Cyber Security AS består av Daniel Lovborn, Camille Victor Prunier, Henrik Pedersen og Jon Are Rakvåg - ikke nødvendigvis i den rekkefølgen. Vis mer

Det svensknorske konsulentselskapet XLENT etablerer et nytt sikkerhetsselskap i Norge.

– Cybersecurity må få plass i styrerommet, sier Daniel Lovborn, CEO og partner i nye XLENT Cyber Security AS, i en pressemelding til kode24.

Og han får med seg en erfaren gjeng med på laget for å få det til.

Firerbanden

Lovborn kommer fra Orkla, hvor han var "Head of Security Operations". Han har tidligere jobbet som sikkerhetsarkitekt og teknisk sikkerhetsansvarlig i Politiets IKT-tjenester.

Med seg har han penetrasjonstester Camille Victor Prunier fra Orkla, sikkerhetsarkitekt Jon Are Rakvåg fra Sparebank 1 og "Senior Ethical Hacker" Henrik Pedersen fra sikkerhetsselskapet Orange Cyberdefense.

– Målet er å være 30 sikkerhetseksperter innen tre år, sier Lovborn.

Heier på bug bounties

XLENT Cyber Security skal bistå norske selskaper med "spisskompetanse innen helhetlig IT-sikkerhet", ifølge dem selv.

Lovborn trekker frem risikovurdering og -styring, sikkerhetsarkitektur og -designtjenester, incident response og håndtering, opplæring og bevissthet, sikkerhetstesting og bug bounty som viktige satsingsområder.

– Vi tror at norske bedrifter har mye å hente på bug bounty, sier Lovborn.

Han mener det gir «flere øyne på sikkerhetsproblemene» hvis man belønner de som avdekker sikkerhetshull uten å misbruke det.

– Forsvarerne må dekke alle hull, mens en angriper kun trenger å finne ett. Hvis det ikke er snille personer som hacker deg, så er det slemme hackere med onde hensikter.

Samtidig er det mye som må følges opp når man setter opp en bug bounty. Alle funn må verifiseres for å sjekke ut at de er ekte, og så må det følges opp på en profesjonell måte. Det krever spesialistkunnskap og erfaring – som XLENT Cyber Security tilbyr.