Nav skal bruke milliarder på konsulenter, men vil ha bruken ned

Regner med å bruke rundt 3,7 milliarder kroner på konsulenter, skriver Digi.

Nav ønsker å redusere konsulentbruken – men vil likevel samarbeide med flere både store og små konsulenthus. 📸: Ørn E. Borgen / NTB
Nav ønsker å redusere konsulentbruken – men vil likevel samarbeide med flere både store og små konsulenthus. 📸: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer

Nav fornyer rammeavtalene og regner med å bruke rundt 3,7 milliarder kroner på IT-konsulenter de neste fire årene, skriver Digi.

Den øvre rammen på rammeavtalen er på 4,6 milliarder. Størrelsen på avtalen er beregnet ut fra konsulentbruk de siste årene, og målet er å få ned konsulentbruken.

– Vi håper å bruke mindre, sier Vegard Storstad, avdelingsdirektør for IT-utvikling og data til Digi.

De siste årene har Nav også byttet ut stadig flere konsulenter med egne ansatte.

– Parallelt med at vi tegner en ny avtale fordi den gamle går ut, jobber vi med å ansette egne folk, og få konsulentbruken ned.

C og Cobol

Den forrige avtalen var ifølge Digi en partneravtale med fire konsulenthus, men nå vil Nav ha inn enda flere leverandører. Det gjør de ifølge Storstad for å ha frihet til å treffe en blanding av store selskaper og nisjeselskaper.

Rammeavtalene består av ti delkontrakter som skal dekke blant annet:

  • Utvikling
  • IT-arkitektur
  • Design
  • Utvikling i legacy-applikasjoner som krever C- og Cobol-kompetanse

Storstad sier til Digi at det er få utviklere som sitter på kompetanse på Cobol og Arena, og at de etterspør et ganske lavt volum. Dermed er det ikke hensiktsmessig å tegne parallelle avtaler med mange selskaper på disse områdene.

Den største delkontrakten er for IT-utvikling, og der tror Nav at de kommer til å tegne avtaler med fire til seks konsulenthus.