Nå risikerer du at de gamle Android-appenene dine forsvinner

Googles nye retningslinjer kutter støtten til apper som ikke blir oppdatert.

Nåværende brukere av eldre apper fra Google Play, vil fortsatt kunne installere og bruke appene på de enhetene som kjører en Android OS-versjon som appen støtter, ifølge Google. Her: En mann går forbi Googles kontorer i New York. 📸: Mark Lennihan, FILE
Nåværende brukere av eldre apper fra Google Play, vil fortsatt kunne installere og bruke appene på de enhetene som kjører en Android OS-versjon som appen støtter, ifølge Google. Her: En mann går forbi Googles kontorer i New York. 📸: Mark Lennihan, FILE Vis mer

- Fra og med 1. november 2022 vil eksisterende apper som ikke overholder det satte API-nivået innen to år etter den siste store Android-versjonen, ikke være tilgjengelig for nye brukere med Android OS-versjoner som er høyere enn appens API-nivå, melder Google på Androids utviklerblogg.

Nyheten kom som en del av Google Plays nye policy-oppdateringer, der selskapet tar "ytterligere skritt for å beskytte brukere mot å installere apper som kanskje ikke har de nyeste personvern- og sikkerhetsfunksjonene".

Kravene til appene vil justeres etter hvert som nye Android-versjoner lanseres.

Google vil "beskytte brukerne"

Google begrunner policyendringen med at brukere med de nyeste enhetene - eller de som har de nyeste Android-oppdateringene - forventer å få utnyttet best mulig den personvern- og sikkerhetsbeskyttelsen som operativsystemet tilbyr.

- Utvidelse av API-kravene våre vil beskytte brukere mot å installere eldre apper som kanskje ikke har disse beskyttelsene på plass, skriver selskapet.

«For andre apper vet vi at dette vil kreve ekstra oppmerksomhet.»

- Varsler utviklere i god tid

Google legger til at de aller fleste appene på Google Play allerede overholder de nye standardene.

- For andre apper vet vi at dette vil kreve ekstra oppmerksomhet, og det er grunnen til at vi varsler utviklere i god tid og gir ressurser til de som trenger dem, sier han.

Nåværende brukere av eldre apper fra Google Play, vil fortsatt kunne installere og bruke appene på de enhetene som kjører en Android OS-versjon som appen støtter.