Morten skal lede utviklerne hos Aschehoug: - SKal drive dette til neste nivå

- Jeg hadde et sterkt ønske om å komme meg tilbake til norsk næringsliv, sier Morten Jacobsen.

Morten Jacobsen har fått jobb som utviklingssjef i Aschehoug.
Morten Jacobsen har fått jobb som utviklingssjef i Aschehoug. Vis mer

Morten Jacobsen har fått jobb som utviklingssjef i Aschehoug.

Jacobsen kommer fra jobben som programvaredirektør i det japanske selskapet Daifuku, hvor han leda utviklingen av programvare til flyplasser over hele verden.

Trengte en leder

"I Aschehoug har vi jobbet hardt for å bygge et sterkt teknologimiljø de siste par årene, og nå som organisasjonen vokser var det viktig å få på plass mer lederkapasitet til å utvikle organisasjonen videre" melder selskapet i en inn/ut-melding til kode24.

Jacobsen skal ha 13 års erfaring som utvikler, og 10 års lederfaring.

"I Aschehoug får han personal- og rekrutteringsansvar for utviklerne våre, samtidig som han leder utviklingsteamet som utvikler fellestjenester for alle våre digitale produkter. Han får også ansvaret for å drive fagmiljøet vårt videre og sikre at Aschehoug sitt utviklermiljø holder seg relevant og attraktivt" melder selskapet.

Ville tilbake til Norge

- Jeg hadde et sterkt ønske om å komme meg tilbake til norsk næringsliv etter å ha jobbet en del år for internasjonale selskaper. Gjerne et anerkjent selskap i Norge med et godt samfunnsoppdrag, sier Jacobsen.

- Som utviklingssjef i Aschehoug, et selskap med tradisjonsrik historie og et viktig samfunnsoppdrag, får jeg muligheten til å bidra i utviklingen av Aschehoug sine digitale løsninger, og jeg gleder meg til utfordringene! Aschehoug har bygget opp et stort utviklingsteam med svært dyktige og engasjerte utviklere og flere skal det bli. Jeg er utrolig glad for muligheten til å bli med å drive dette til neste nivå.