Maja, Johan og 20 andre til Computas: - Helt annen intensitet enn på skolen

22 ferske utviklere får ekstra oppfølging gjennom Computas NXT.

Noen av de nye ansatte hos Computas NXT på sosial samling i august.
Noen av de nye ansatte hos Computas NXT på sosial samling i august. Vis mer

Computas melder om hele hele 22 nyansatte, i sin avdeling Computas NXT.

Dette er Computas sin avdeling for nyansatte, hvor ferske konsulenter formes.

- Det er veldig stas at vi nå er en så stor gjeng med flinke mennesker. Vi har virkelig klart å skape et unikt og spennende miljø for nyutdannede. Det merker jeg også på antall gode søkere som ønsker å bli med i gjengen til neste år, sier Simon Isaksen, avdelingsleder i NXT, i en inn/ut-melding til kode24.

Maja Bækken Nilsen (23)

Vi får naturlig nok ikke vite alt om alle, men én av de nyansatte heter Maja Bækken Nilsen, er 23 år gammel og har en mastergrad i robotikk og intelligente systemer fra Universitetet i Oslo.

Hun skal nå lære seg mye hun ikke lærte på studiet, gjennom Computas NXT sine opplegg. .

- Det å få prøve seg på frontend og backend har vært fint. Jeg hadde heller ikke så mye team-arbeid på studiet. I NXT lærer vi å jobbe strukturert i et sammensatt team. Vi har standups og parprogrammering. Det er nyttige metoder for å få greie på hvordan andre tenker når de løser oppgaver, og man lærer man mye om og av hverandre, sier Bækken Nilsen.

Johan Brun (26)

En annen av de 22 heter Johan Brun, er 26 år gammel, har studert kybernetikk og robotikk ved NTNU og har tidligere hatt sommerjobb hos Computas.

Nå sitter han på prosjekt i Helsedirektoratet.

- Jeg hadde opplevd noe team-arbeid på studiet, men det er en helt annen intensitet når man jobber sammen hver eneste dag i åtte timer. Du er mer avhengig av godt teamarbeid og flyt i et arbeidsteam i jobbsammenheng enn i studiene, sier han.

- Og på prosjekt hos Helsedirektoratet er jeg borti et system som er større enn hva skolen forberedte meg på.