LinkedIn sparker nesten 700 – går verst utover utviklere

Blant annet skal 137 av dem som leder utviklerne bort.

Det Microsoft-eide sosiale nettverket LinkedIn må kvitte seg med "omtrent 668" folk. - Vi er forpliktet til å gi vår fulle støtte til alle berørte ansatte under denne overgangen, og sikre at de blir behandlet med omsorg og respekt. 📸: LinkedIn
Det Microsoft-eide sosiale nettverket LinkedIn må kvitte seg med "omtrent 668" folk. - Vi er forpliktet til å gi vår fulle støtte til alle berørte ansatte under denne overgangen, og sikre at de blir behandlet med omsorg og respekt. 📸: LinkedIn Vis mer

- "Talentforandringer" er en vanskelig, men nødvendig og fast del av å styre virksomheten vår. Endringene vi delte med teamet vårt i dag, vil resultere i en reduksjon på omtrent 668 roller på tvers av ingeniør-, produkt-, talent- og økonomi-teamene våre, melder LinkedIn i et blogginnlegg.

Med andre ord: LinkedIn skal kvitte seg med opp mot 700 folk.

Flest utviklere

Ifølge nettavisa The Register skal et memo til de ansatte gå mer detaljert til verks når det gjelder nøyaktig hvem LinkedIn vil kutte, og det skal gå verst utover utviklerne:

  • 563 roller i LinkedIns "research and development".
  • Av disse skal 137 folk ha sjefsstillinger innen utvikling ("engineer management roles").
  • Totalt sett skal 388 stillinger innen utvikling kuttes.

"Omsorg og respekt"

Det har allerede blitt gjort store kutt i både Microsofts og LinkedIns bemanning det siste året, og de videre kuttene i det Microsoft-eide selskapet skal være nødvendig for å sikre videre drift.

Til tross for at LinkedIn meldte om økt omsetning i siste kvartal, og rekordhøye 15 milliarder dollar i omsetning i regnskapsåret.

- Mens vi tilpasser våre organisasjonsstrukturer og effektiviserer beslutningstakingen vår, fortsetter vi å investere i strategiske prioriteringer for fremtiden vår og for å sikre at vi fortsetter å levere verdi for våre medlemmer og kunder, melder LinkedIn.

- Vi er forpliktet til å gi vår fulle støtte til alle berørte ansatte under denne overgangen, og sikre at de blir behandlet med omsorg og respekt.