kode24-Jørgen innser at fri ferie kanskje ikke er en fordel, likevel

Ukas kode24-timen tar et oppgjør med Avatar, fri ferie, frontend-rammeverk og Apache.

Ole Petter med dobbel mikrofon og Jørgen med et undrende blikk - nok en uke i kode24-timen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Ole Petter med dobbel mikrofon og Jørgen med et undrende blikk - nok en uke i kode24-timen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

kode24 meldte nylig at Microsoft ga sine amerikanske ansatte fri ferie. Som betyr at de ikke trenger å melde inn ferien sin - bare ta den, på eget ansvar.

"Dessverre gjelder denne nye policy-en kun for ansatte ved de amerikanske kontorene til Microsoft. Norske Microsoft-ansatte må dermed forholde seg til de gamle ferie-reglene" skrev Jørgen i artikkelen, og fikk passet påskrevet

"Det skal de vel være veldig glade for. I stedet for at de kan oppleve negative konsekvenser for at de tar ut for mye ferie, så kan de lene seg på at det er lovpålagt å ta ut ferien sin i Norge. At kode24 fremmer "ubegrenset ferie" som en positiv ting synes jeg er litt leit. Som Mick påpeker i en annen kommentar, dette er det forsket på at gjør at de ansatte tar ut mindre ferie" skrev blant annet Hans Kristian Henriksen under artikkelen.

"Jepps, ref de andre her, så er nok dette en liten skivebom. Unlimited PTO er et ganske vanlig "frynsegode" i USA. Der man kan få sparken på dagen og det er helt normalt med en ukes ferie i året. Å ta 5 ukers betyr nok i mange tilfeller at du ikke har noe å komme tilbake til" skrev Mohammad Ali Khan.

I ukas kode24-timen preiker vi litt om de kanskje har rett. Fri ferie er kanskje ikke bedre enn lovpålagt ferie, slik vi har i Norge. Hør sjælv:

The Last of Us-spesssial

Denne uka på kode24s flaggskip-podcast kan du også blant annet høre at:

  • Jørgen har sett Avatar, og får støtte i sin kritikk av Ole Petter.
  • Ole Petter er sliten etter britisk drømmedag med detectiveforaday.com.
  • Microsoft-ansatte gis ubegrensa ferie.
  • Urfolk krever at Apache bytter navn.
  • Svelte, React, Vue, Astro, Remix i 2023?
  • Twitter stenger tilgang til API-er.
  • En kar i kode24-klubben har laga Snake med ChatGPT.
  • Jørgen og Ole Petter har sett The Last of Us, og kjører The Last of Us-spesssial.
  • Vi framfører en SKETSJ i vitsespalta denne uka, og har noen søte vitser om iBux og Serverlat.

Norges beste kodevitser

Vi elsker dårlige kodevitser, og har derfor kodevits-spalte hver bidige uke i kode24-timen. Koste hva det koste vil.

Har du en dårlig (eller Gud forby en god) kodevits på lager, er det bare å slenge den i retning hei@kode24.no, så leser vi den opp på lufta.

Som lønn for strevet får du knallhard kritikk og hets, sannsynligvis.