Microsoft gir ansatte ubegrensa ferie: - Et naturlig steg

Med ny "discretionary time off"-policy slutter de å kreve ansatte registerer ferieplaner.

Microsoft ansatte kan ta ut ubegrenset ferie fra 16. januar. Dessverre gjelder endringene kun for ansatte i USA. Ansatte ved Microsoft hovedkontor i Nederland på bildet må derfor ta ut ferie på den gamle måten. 📸: NTB
Microsoft ansatte kan ta ut ubegrenset ferie fra 16. januar. Dessverre gjelder endringene kun for ansatte i USA. Ansatte ved Microsoft hovedkontor i Nederland på bildet må derfor ta ut ferie på den gamle måten. 📸: NTB Vis mer

I en nyhetsak denne uken forteller den amerikanske tek-avisen The Verge at Microsoft vil tilby sine ansatte et ganske spenstig ferie-opplegg:

Fra 16. januar får nemlig alle Microsoft-ansatte med fast ansettelse mulighet til å ta ut ubegrenset ferie.

Microsoft slutter altså med et fast antall tilgjengelige feriedager per år, slik vi er vant til i Norge.

Internt memo

Uttalelsen skal ifølge The Verge ha kommet fra Microsoft sin "Chief People Officer", Kathleen Hogan, i en e-post til ansatte som redaksjonen skal ha fått tak i.

I e-posten skriver Hogan:

- Hvordan, når og hvor vi gjør jobbene våre har endret seg dramatisk. Og nå transformerer og moderniserer vi vår ferieplan til en mer fleksibel modell. Det er et naturlig steg.

Den nye feriemodellen kalles "Discretionary Time off", som betyr at det legges opp til at ansatte skal kunne vurdere selv når og hvordan de tar ferie. Samtidig slutter Microsoft å kreve at de ansatte registrerer ferien i et system.

Ikke i Norge

Dessverre gjelder denne nye policy-en kun for ansatte ved de amerikanske kontorene til Microsoft. Norske Microsoft-ansatte må dermed forholde seg til de gamle ferie-reglene.

Ifølge Microsoft gjør lover og reguleringer i andre land det vanskelig å innføre de nye reglene på tvers av landegrenser.

Microsoft er forøvrig ikke det første tek-selskapet som innfører ubegrenset ferie. I følge The Verge har både LinkedIn (som eies av Microsoft), Oracle og Netflix begynt å tilby lignende ordninger.

Microsoft har tidligere annonsert at de i tillegg vil tilby folk å jobbe permanent hjemmefra, og at alle ansatte skal få en pandemi-bonus på 1.500 dollar.