Kjøpte og drepte CSS-Tricks: «Prøvde å få det tilbake!»

Chris Coyier forklarer hvorfor CSS-Tricks ikke har blitt oppdatert på et år etter at han solgte nettstedet til Digital Ocean.

CSS-Tricks ble i 2022 solgt til DigitalOcean, men etter en stund ble det ikke publisert flere artikler. Nå forteller Chris Coyier om hva som gikk galt. 📸: Privat / Ole Petter Baugerød Stokke
CSS-Tricks ble i 2022 solgt til DigitalOcean, men etter en stund ble det ikke publisert flere artikler. Nå forteller Chris Coyier om hva som gikk galt. 📸: Privat / Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Nettstedet CSS-Tricks var lenge en av de beste ressursene på nettet for informasjon om alt som har med CSS å gjøre. For eksempel de beste guidene til CSS Grid og Flexbox.

Men så på vårparten 2023 var det bråstopp. Plutselig sluttet CSS-Tricks å publisere artikler, og den siste artikkelen på nettstedet er datert 12. april 2023.

Hva skjedde egentlig?

I en bloggpost går nå skaperen av CSS-Tricks, Chris Coyier ut og forklarer hvordan CSS-Tricks gikk fra å være nettstedet du måtte innom ofte for å sjekke hva som var siste nytt i CSS-verdenen – til å rett og slett .

CSS-Tricks hadde de beste guidene til grid og flexbox, og har det kanskje fortsatt.
CSS-Tricks hadde de beste guidene til grid og flexbox, og har det kanskje fortsatt. Vis mer

Solgte til Digital Ocean

I bloggposten forteller Coyier at han i mars 2022 etter å ha diskutert med kona bestemte seg for å selge CSS-Tricks til DigitalOcean.

Ifølge Coyier var prisen de fikk forhandlet frem god, og ettersom DigitalOcean var et stort selskap og hadde sagt at de ønsket å investere i innhold og et community, hadde han all grunn til å tro at CSS-Tricks etter salget ville bli bedre.

– De var allerede ganske godt kjent for godt innhold for DevOps og backend, men manglet solid frontend-innhold. Det å fylle dette gapet ga mening, skriver Coyier.

«Etter salget så ting ganske fint ut en stund. Så begynte ting å halte.»

DigitalOcean ville også fjerne alle annonser fra nettsiden. Og de lovet å la CSS-Tricks-redaktøren Geoff Graham beholde jobben, hvis han ønsket det.

Med alt dette, og ettersom Coyier hadde altfor mye å gjøre med å drive både CSS-Tricks og CodePen, valgte han å selge.

– Etter salget så ting ganske fint ut en stund, og det var oppmuntrende. Det var kult å se nye stemmer publisere nytt innhold som jeg ikke hadde noe med å gjøre. Så begynte ting å halte, skriver Coyier.

Sa opp redaktøren

Ett år etter salget kom det en stor runde med oppsigelser i DigitalOcean, der blant annet redaktøren Geoff Graham mistet jobben – sammen med alle andre som jobbet med innhold og community på CSS-Tricks.

Den siste artikkelen – "Passkeys: What the Hack and Why?" – ble publisert 12. april 2023.

Den siste artikkelen på CSS-Tricks er datert 12. april for snart ett år siden.
Den siste artikkelen på CSS-Tricks er datert 12. april for snart ett år siden. Vis mer

– Den vil tydeligvis bli værende på fronten for alt. Veldig merkelig innhold å smykke gravsteinen til nettstedet med. De har også lagt til en cookie-knapp som det ser ut som en fjerdeklassing har designet. Og begynt å publisere alle bloggposter som guider? skriver en tydelig opprørt Coyier.

Coyier skriver at han skjønte risikoen ved å selge nettstedet, og at DigitalOcean nå eier det og dermed kan gjøre hva de vil med det.

– De kan bytte ut erstatte hele nettsiden med en <h1>-tag som sier at "Chris Coyier lukter som esler", og være i sin fulle rett.

Foreslo at de ga det tilbake

Coyier sier at mange har vært forbannet på ham for at han solgte CSS-Tricks.

– Men mange flere er forbannet på DigitalOcean. Folk sier de aldri vil bruke dem igjen, og er generelt opprørt over at de kunne ta en så nyttig ressurs og ikke gjøre noe med den.

Coyier sier at han på et tidspunkt prøvde å få tilbake CSS-Tricks, etter at han ble kontaktet av en i DigitalOcean som hadde overtatt ansvaret for CSS-Tricks. Den som kontaktet han hadde bedt om råd om hva som skulle til for å få CSS-Tricks på beina igjen.

Coyier forklarte at det ville trenges ressurser, som en ny redaktør, skribenter som er skikkelig gode på frontendutvikling, og så videre.

– Det du kanskje ikke vet er at jeg prøvde å få det tilbake!

Vel vitende om at dette ville være en stor oppgave for DigitalOcean å få nettstedet på beina igjen, foreslo Coyier at han rett og slett bare fikk lov til å drifte CSS-Tricks selv igjen. Rett og slett at DigitalOcean overførte eierskapet til CSS-Tricks til ham igjen, slik at de slapp å bruke mer penger på nettstedet.

Hørte ingenting

Etter noen e-poster frem og tilbake, har han imidlertid ikke hørt noe mer – noe han innrømmer kanskje ikke er så rart.

– Men hvis du trenger noe grunnleggende informasjon om passkeys, så vet jeg i hvert fall om et nettsted du kan sjekke ut.

Sjekk for øvrig denne videoen, der Theo Brown sier hva han synes om det som har skjedd med CSS-Tricks: