Java 22 er ute – satser på å kapre VS Code-utviklerne, også

– Vi så på støtten for Java i VS Code, og fant at den ikke var spesielt bra, sier Oracle, som satser videre på egen utvidelse.

Oracles Java Platform Support til VS Code skal, ifølge dem selv vel og merke, være mye bedre enn Microsofts eget tillegg. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Oracles Java Platform Support til VS Code skal, ifølge dem selv vel og merke, være mye bedre enn Microsofts eget tillegg. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

"De nye forbedringene i Java 22 gjør det mulig for flere utviklere å raskt og enkelt bygge og levere funksjonsrike, skalerbare og sikre applikasjoner som hjelper organisasjoner over hele verden med å skape vekst," sier Georges Saab, "senior vice president" for Oracle Java Platform og styreleder for OpenJDK, i en pressemelding.

Og med det, er Java 22 sluppet.

Men for å sikre seg at flere utviklere faktisk vil "raskt og enkelt bygge og levere" i Java-språket, har Oracle også tatt grep for å fungere bedre i mange utvikleres favoritt-editor: VS Code.

Nærmere bestemt ved å satse enda tyngre på sin egen utvidelse til editoren, som kode24 omtalte om i fjor.

"Ikke spesielt bra"

– Vi så på støtten for Java i VS Code, og fant at den ikke var spesielt bra. Vi invisterer nå tungt i å gi den best mulige Java-støtten i VS Code, og lanserte for seks måneder tilbake den første utgaven av vår utvidelse, sa Bernard Traverstat i Oracle på en Java 22-pressekonferanse, ifølge Devclass.

Java-utviklere har lenge hatt blant annet "Extension Pack for Java"-utvidelsen, som Microsoft selv står for. Men denne, med nærmere 26 millioner installasjoner, består visstnok av løsninger fra Red Hat og Microsoft som ifølge Oracle ikke er bra nok.

Utvidelsen Oracle nå satser videre på, deres egen "Java Platform Support", har foreløpig bare 24.000 installasjoner, men skal ifølge skaperen være langt bedre.

– Red Hats utvidelse er basert på Eclipse-kompilatoren, som alltid er i "cath-up mode" sammenlikna med hva vi gjør. Vår utvidelse er basert direkte på Javac-kompilatoren som alle bruker i hele Java-økosystemet, sa Traverstat ifølge Devclass.

Støtter Java 23

Ser vi på tilbakemeldingene fra utviklerne som faktisk bruker de to utvidelsene, ser vi at Microsoft og Red Hats utvidelse har en karakter på 3,9 av 5, fra deres 72 anmeldere. Oracles utvidelse har en skyhøy 4,8 av 5, men da bare fra 10 anmeldelser.

"Virker mye bedre enn MS+Redhat sin, og den har JDK21-støtte!" skrev en bruker i fjor, om Oracle sin.

Dette med å støtte siste versjoner av Java skal være ett av problemene med Microsofts egen Java-utvidelse.

– Javac-kompilatoren de bruker har ikke de samme mulighetene vi har. Den støtter såvidt Java 22, og kan ikke støtte Java 23, som vi allerede støtter, sa Traverstat.