HTMX er heitere enn Svelte – men hva er det, egentlig?

Pluss tegnefilm i DOS, Hollywood-mobiler, ny Avatar-serie og fortidens fremtider i ukas Lørdagsgodt.

Sikkert litt treigere enn alle andre her. Men jeg så Oppsynsmannen her om dagen. Og max kudos går til NRK og Bård.

Dette er serien du kan vise fram til den miljøfornektede familiemedlemmet ditt.

Så hvis du ikke har sett den, da en titt! Og titt på de andre greiene vi har finni fram også.

😎 Steamboat Willie i DOS

Kurt:

1. januar utløp opphavsretten til Disney-filmen Steamboat Willie fra 1928. Dermed er det mulig å publisere videoen uten å risikere å få Disneys advokater på nakken.

Men hvorfor se den i beste kvalitet, når du kan se den i en videoavspiller skrevet i Turbo Pascal for DOS? Noen har nemlig konvertert hele Steamboat Willie-filmen til videoformatet XDV, ment for avspilling på gamle Intel 8088-baserte PC-er fra 80-tallet med CGA-grafikkort.

Og har du ikke en slik på lur (!), kan du bruke DOSbox, eller bare se videoen på YouTube

🤣 Du ler godt av denne

Ole Petter:

Hva er det med Hollywood og teknologi?

De liksom NEKTER å bare bruke en vanlig iPhone eller en Windows-PC, det må alltid være noen merkelige grensesnitt og aller helst skjermbilder de har lagt på i ettertid sånn at ingenting skuespilleren gjør passer med det som faktisk vises på skjermen. Så ja, denna lo jeg godt av.

🔥 Lovende Avatar!

Jørgen:

Noen husker kanskje den gigantiske floppen til M. Night Shyamalan fra forrige gang det ble forsøkt å lage innhold med "ekte mennesker" basert på Avatar: the last airbender.

Denne nye serien fra Netflix er derimot basert på den animerte tv-serien, som folk elsker!

Jeg har selv sett hele sulamitten og har stor tro på at dette kan bli bedre enn filmen fra Shyamalan. Den første traileren ser hvert fall lovende ut.

🤖 Mediakrise i USA

Mattis:

Flere medier i USA sliter og gutta i Hardfork snakker om hvorfor. Stikkord: teeeeech.

💡 Intro til htmx

Kurt:

Htmx er visstnok på "alles lepper" om dagen, og skal gjøre det enklere å bruke moderne nettleserfunksjoner direkte fra HTML.

Altså uten at du må skrive en masse JavaScript. Prosjektet fikk i 2023 flere nye stjerner på GitHub enn Svelte.

Jeg må innrømme at jeg ikke har hatt tid til å sette meg veldig godt inn i hva jeg kan gjøre med htmx. Derfor har jeg i helgen tenkt å se denne presentasjonen fra htmx-skaperen selv, Carson Gross:

📺 Fortidas framtider

Ole Petter:

Apropos Hollywood og grensesnitt; hvordan er det egentlig, ble PC-ene våre sånn som science fiction trodde de skulle bli?

Det viser seg å være et noget komplisert spørsmål, for vi har liksom aldri blitt helt enige om hvordan framtida ser ut.

🤑 Bli gründer

Jørgen:

Har du tanker om å starte din egen bedrift, men sliter med at du ikke vet hvor du skal starte, eller hvordan du skal få selvtilliten?

Da vil jeg anbefale denne videoen. Ja den er skamløs reklame, ja den er teit. Men det er en fin historie inni der, om å ikke gjøre ting for komplisert, som jeg likte.

🙈 Kleine Vision Pro

Er det bare meg, eller blir sånne Apple-demovideoer bare fjernere og fjernere? Eller er det bare amerikanere generelt som blir fjernere og fjernere, kanskje.

Uansett; den nye demoen av Apple Vision Pro er selvfølgelig imponerende og flott produsert og så videre og så videre, og det er superinteressant å se hvordan Apple ser for seg framtidas grensesnitt og så videre og så videre, men fy fader så kleint det er, også.