Disse utvikler­jobbene tror Dave's Garage forsvinner

Kule eXoDOS, flott lydstudio, fantastiske roboter og et feilmuseum i ukas Lørdagsgodt.

Vil demokratiet overleve 2024? Ja, intet mindre er tema i denne episoden av Nrks Verdibørsen. Kul og viktig episode, så ta en lytt. Og så har vi litt hyggeligere ting også da, heldigvis.

🤖 Disse erstatter AI

Kurt:

Er programmerere avleggs? Vil de ble erstattet av AI?

Dave Plummer i YouTube-kanalen Dave’s Garage har lang fartstid som programmerer i Microsoft, og mener at AI blant annet mangler evnen vi mennesker har til å forstå behovene til andre mennesker – og hvordan andre mennesker oppfører seg i bestemte situasjoner.

Ting som er viktig å forstå når man skal lage programvare som skal brukes av mennesker. – Noen programmeringsjobber kommer til å forsvinne, mens andre kommer til å bli enda mer verdifulle enn de er i dag.

Se hvilke utviklerjobber Dave tror vil overleve AI-revolusjonen:

🔫 Bli en gangster og spill Dos

Ole Petter:

For første gang på veldig lenge har jeg lasta ned en torrent - for å teste ut eXoDOS!

Dette ser ut som en aldri så liten drøm for min del - DOS-spill og musikken og bladene og masse greier som hører med, i én enkel pakke.

Dette kan umulig være lovlig, eller? Vel, jeg velger fra tid til annen å være litt gangster, og dette er en av de gangene.

😀 Bli glad av låta!

Mattis:

Av og til får jeg bare helt mani på minimalistisk klassisk musikk. Og her er jo Glass en kjent gjenganger. Men hør på denne låta da og bli så sjukt glad!

🎚️ Rått lydstudio

Ole Petter:

Hvis jeg vinner typ en milliard, skal jeg få noen til å bygge et lydstudio til meg, full av gamle synter og kabler og blinkende lys og rare greier jeg ikke skjønner noen ting av, men ser helt fantastisk ut.

Og så skal jeg sitte sånn her, bare at jeg kommer til å lage mye dårligere musikk da, selvfølgelig.

Det blir gøy.

🤩 Kongefilm fra Scorsese

Mattis:

Og apropos Glass: Han har laga soundtracket til en av mine aaaabsolutte favorittfilmer. En vakker, men egentlig litt rar, film om Dalai Lama, regissert av Martin Scorsese. Dritkul.

😍 Feil-museum

Kurt:

Mange produkter flopper. Noen av ganske åpenbare grunner, mens andre egentlig hadde fortjent å lykkes.

Jeg snublet over Museum of Failure her om dagen, en ganske morsom nettside som samler ulike produkter og tjenester som av ulike grunner ikke har klart seg.

Noen fordi de kanskje var forut for sin tid – som Apple Newton – andre fordi idéen rett og slett var ganske dustete: Nike Magneto-brillene krevde at du limte fast en magnet til hodet som du kunne feste brillene på...

Sjekk samlingen.

🎬 CES-dystopi/drøm doku

Ole Petter:

Her har du den eneste oppsummeringa av CES 2024 du trenger, fra vår gamle venn Fireship. Om det er en dystopi eller drøm, det får være opp til deg.

💘 Wow, disse robotene

Kurt:

Da jeg var en ung og teknologiinteressert nerd på 80-tallet var jeg helt sikker på at vi innen 2024 for lengst ville ha ikke bare flygende biler – men også roboter som kunne hjelpe til hjemme.

Ok, vi har fått robotstøvsugere og robotklippere – men det var jo ikke det vi ble lovet?

Men noen prøvde faktisk på 80-tallet å lage menneskelignende "hjemmeroboter" som kunne gjøre alt mulig. Sjekk ut denne videoen om Omnibot 2000, en 500-dollars robot fra 1985 som blant annet kan hente drinker til deg