Google skrur av internett for å stoppe cyberangrep

De ansatte som er med i prøveprosjektet får bare bruke interne verktøy og Google-nettsider som Disk og Gmail.

Google vil deaktivere internettilgangen på utvalgte PC-er, med unntak av interne nettbaserte verktøy og Google-eide nettsider som Google Disk og Gmail.📸: AP Photo/Mark Lennihan, File
Google vil deaktivere internettilgangen på utvalgte PC-er, med unntak av interne nettbaserte verktøy og Google-eide nettsider som Google Disk og Gmail.📸: AP Photo/Mark Lennihan, File Vis mer

Onsdag startet et nytt pilotprogram i Google hvor enkelte ansatte må jobbe på PC-er uten internett, melder CNBC.

Ifølge CNBC starter Google programmet for å redusere risikoen til cyberangrep, etter stadig flere sofistikerte angrep mot bedrifter. Ved å slå av det meste av nettilgangen blir det vanskeligere for hackere å kjøre vilkårlig kode utenfra, eller hente data.

Opprinnelig skulle mer enn 2500 ansatte delta, men etter "tilbakemeldinger" har det blitt mulig å melde seg ut og bli med på prosjektet som frivillig, skriver kringkasteren.

Får bare bruke Google-nettsider

Ifølge CNBC vil selskapet deaktivere internettilgangen på utvalgte PC-er, med unntak av interne nettbaserte verktøy og Google-eide nettsider som Google Disk og Gmail.

Noen arbeidere som trenger internett for å gjøre jobben sin vil få unntak, opplyser Google i et internt skriv.

I tillegg vil enkelte ansatte ikke ha root-tilgang, noe som gjør at de ikke kan kjøre adminkommandoer eller installere programvare, skriver CNBC.