Foreslår eget AI-byrå for å regulere "ny atombombe"

Sam Altman ga amerikanske sentaorer flere forslag til reguleringer av AI-industrien.

OpenAI-sjef Sam Altman snakket for amerikanske senatorer 16. mai om kunstig intelligens.📸: AP Photo/Patrick Semansky
OpenAI-sjef Sam Altman snakket for amerikanske senatorer 16. mai om kunstig intelligens.📸: AP Photo/Patrick Semansky Vis mer

Forrige uke vitnet OpenAI-sjefen Sam Altman for amerikanske senatorer om farene og mulighetene til kunstig intelligens, melder BBC.

Ifølge den britiske allmennkringkasteren kom Altman med flere forslag til hvordan et nytt amerikansk byrå kan regulere industrien, kombinert med lisens-- og testkrav for AI-selskaper.

Som atombomba

Altman mener at dette til sammen kan brukes til å regulere utviklingen og utgivelsen av avanserte AI-modeller.

BBC skriver også at Altman tok til orde for at selskaper som OpenAI bør revideres uavhengig.

Ifølge allmennkringkasteren trakk den republikanske senatoren Josh Hawley fram teknologiens revolusjonerende potensial, men sammenlignet også teknologien med oppfinnelsen av atombomben.

"Maksimere det gode"

Fra den andre siden av det politiske spekteret, uttalte den demokratiske senatoren Richard Blumenthal at en AI-dominert fremtid ikke nødvendigvis er fremtiden vi ønsker.

- Vi må maksimere det gode fremfor det dårlige. Kongressen har et valg nå. Vi hadde det samme valget da vi møtte sosiale medier. Vi klarte ikke å gripe det øyeblikket, sa han ifølge BBC.

Vitneforklaringen viste at det er tverrpolitisk støtte til et nytt organ for å regulere bransjen, skriver BBC. Kringkasteren legger til at teknologien beveger seg så fort at senatorene også lurte på om et byrå vil være i stand til å holde følge.