Derfor heter Ruters nye selskap Tet Digital: – Vi er i tet

- Vi er et selskap andre vil se mot, sier Christoffer Bølum om det nye navnet, som over 30 folk har vært involvert i å finne på.

Ruter-utviklerne jobber nå i et selskap som heter Tet Digital. 📸: Fredrik Varfjell / NTB
Ruter-utviklerne jobber nå i et selskap som heter Tet Digital. 📸: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Det var i januar, gjennom Digi, at det ble ble kjent Ruter skiller ut utviklingsavdelingen sin, til et nytt statseid selskap som skal selge IT-tjenester til andre kollektivselskaper i Norge.

Navnet på selskapet, med rundt 200 ansatte, har foreløpig vært ukjent. kode24 kunne i dag melde at Petter Klingen Wright hadde fått seg ny jobb, som iOS-sjef, i dette nye selskapet.

Med det kunne vi også avsløre hva navnet ble: Tet Digital.

Spørsmålet er: Hvorfor?

"Vi er i tet"

Så langt kode24 kan se har ikke navnet blitt kommunisert noe sted eksternt før kode24 avslørte det, og det finnes heller ikke noen nettsider som bruker navnet, men tetdigital.no-domenet er parkert.

"Dette navnet skal støtte ambisjonen vår om at selskapet er helt der fremme innen teknologi, design og produktutvikling" skrives det i et internt notat i Ruter, som kode24 har fått lov til å sitere.

- Vi er et selskap andre vil se mot, og få inspirasjon fra. Vi er i Tet, sier Christoffer Bølum, som er produktansvarlig og har ledet navneprosessen, i notatet.

Ifølge han kommer navnet Tet "som et resultat av en velprøvd og tung faglig prosess med kommunikasjonsbyrået TRY. Arbeidet startet åpent og bredt med tverrfaglige og kreative workshops for å få et godt utgangspunkt for videre arbeid."

30 personer involvert

Ifølge notatet har det vært en "involverende prosess" med "over 30 personer fra Tet, Ruter, Skyss og AKT" involvert.

"Try har hjulpet oss med å etablere tydelige mål for navnet og navnekriterier som er forankret hos eierne våre" skrives det, og det fortsetter:

"Navnet skal bidra til å:

  • Skape en attraktiv arbeidsplass og tiltrekke seg den beste kompetansen fra inn- og utland
  • Reflektere et moderne og fremoverlent produktutviklingsmiljø
  • Spille eierne gode / fungere i kontekst av eierne"