Ruters nye IT-selskap får over 200 ansatte

Skiller ut utviklingsavdelingen i nytt statseid selskap som skal selge IT-tjenester til andre kollektivselskaper i Norge.

Ruters nye IT-selskap skal selge tjenestene sine til andre kollektivselskaper i Norge. 📸: Frederik Ringnes / NTB
Ruters nye IT-selskap skal selge tjenestene sine til andre kollektivselskaper i Norge. 📸: Frederik Ringnes / NTB Vis mer

Ruter skiller ut 70 ansatte i et eget selskap som skal drive med utvikling av digitale tjenester, skriver Digi. Ifølge nettstedet vil i tillegg 160 konsulenter overføres til det nye IT-selskapet som skal selge tjenestene sine fra 1. januar 2024.

– Både den teknologiske utviklingen og kundene forventer at vi skjerper oss. Å skille ut utviklingsavdelingen i et nytt selskap gjør at vi kan utvikle nye tilbud på en mer innovativ, rask og kostnadseffektiv måte, sier administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen til Digi.

Løsningene det nye selskapet utvikler skal etter planen lisensieres ut til andre kollektivselskaper.

Skal lage programvare

Ifølge Digi ønsker Ruter at det nye IT-selskapet på sikt får ansvaret for alt av digitale tjenester for alle landets kollektivselskaper – men kun programvareløsninger, ikke intern-IT eller lokale fagsystemer.

Ruter skal til enver tid eie 51 prosent av selskapet.

– Ruter er ikke alene om å starte egne tjenesteselskaper. Vi inviterer også andre kollektivselskaper inn på eiersiden. Tanken er at vi skal utvikle løsninger sammen, i stedet for hver for oss, sier Reitan til Digi.