Petter blir iOS-sjef i det nye Ruter-selskapet Tet Digital

Ruters nye IT-selskap får over 200 ansatte. Petter Klingen Wright gleder seg til å lede iOS-avdelingen.

Petter Klingen Wright på Apples utviklerkonferanse WWDC i Silicon Valley i 2022. 📸: Privat
Petter Klingen Wright på Apples utviklerkonferanse WWDC i Silicon Valley i 2022. 📸: Privat Vis mer

I januar ble det kjent at Ruter skiller ut utviklingsavdelingen i et nytt statseid selskap som skal selge IT-tjenester til andre kollektivsselskaper i Norge. 70 ansatte i Ruter ble overført til det nye selskapet, sammen med 160 konsulenter.

Det er nå klart at navnet på det nye selskapet blir Tet Digital.

Petter Klingen Wright (34) har jobbet med apputvikling i konsulentselskapet Shortcut i over åtte år, og melder nå overgang til det nye Ruter-selskapet Tet Digital.

– I Tet får jeg jobbe med enda en app som betyr veldig mye for mange, nemlig Ruter-appen, sier Klingen Wright til kode24.

Den erfarne iOS-utvikleren har en bachelor i interaksjonsdesign fra NITH (senere Westerdals, nå Kristiania). I Shortcut jobbet han med blant annet apper som BankID, Bulder Bank, Æ og Posten.

Skal lage "ett av verdens beste iOS-team"

– Hva skal du jobbe med i Tet Digital?

– Jeg deler stillingen iOS Lead sammen med Magnus Romnes, en megasmart fyr som tidligere jobbet i hos Apple i Cupertino. Vi skal jobbe sammen om å lage et av verdens beste iOS-team, som jobber på verdens beste apper for kollektivtransport.

Klingen Wright sier at den nye jobben ikke bare handler om å bygge kule og brukervennlige løsninger, men også om å bygge et fagmiljø og et team.

– Nå er jo også Tet en ny sammensetning av folk, så det handler også om å få dette nye selskapet til å jobbe med produktutvikling på en god måte.

Føltes riktig

– Hvorfor tok du denne jobben?

– Etter 8 år føltes det riktig å prøve noe nytt. Da jeg begynte i Shortcut var vi vel 15-20 stykk – nå er de flere enn 200 i 7 land. Eller 8, hvis Bergen teller som et eget land.

Klingen Wright sier han setter pris på å ha fått jobbe med mange smarte folk tidligere som han har lært mye av, og synes det er gøy å ha vært med på å lage apper som betyr mye for mange. Nå gleder han seg til å jobbe med en annen app som betyr mye for mange; Ruter-appen.

– Jeg skal ikke bare skrive kode, men bygge et team, og tenke strategisk på hvordan vi kan lage det absolutt beste produktet for sluttbrukerne. I Tet finnes det så mange som er så ekstremt dyktige på produktutvikling, kode, design og diverse annet, som gjør at jeg føler at jeg lærer noe nytt hver dag.

– Mitt mål er å få lov til å jobbe der jeg lærer mest mulig. Hvor det er spørs utifra erfaring og tanker om hva man vil videre, men det som bakgrunn tror jeg at Tet er riktig sted for meg nå.

«Mitt mål er å få lov til å jobbe der jeg lærer mest mulig.»

Fra konsulent til inhouse

– Du går fra å være konsulent til å bli inhouse, var det litt av greia? Hva tenker du om overgangen?

– Å gå inhouse viser i hvert fall at jeg har en skikkelig tro på menneskene, produktet og selskapet. Som konsulent har jeg alltid hatt den tryggheten hvor jeg kan be om å bli flyttet dersom et prosjekt ikke helt matchet mine ønsker.

– I Tet skjer det så mye spennende at jeg ville sikre at jeg ikke kunne bli tatt ut dersom en kontrakt utløp.

Klingen Wright tror hverdagen kommer til å se litt annerledes ut som inhouse-utvikler enn som konsulent.

– Konsulenthus er ofte fantastisk flinke på å bygge kultur og fagmiljø. I den nye rollen min skal jeg være med på å bygge det i Tet, sier Klingen Wright.

I Tet er det et mindre iOS-fagmiljø enn det han er vant til, men det å bygge opp en kultur og et fagmiljø rundt en app som brukes av så mange – på forskjellige måter – tror han vil sette Tet i posisjon til å utforske iOS som plattform på en litt annen måte.

– Vi er veldig stolte av å være noen av de som var først ut i Norge med widgets og live activities.

– Ved å være inhouse håper jeg å kunne ta en større del diskusjonene rundt hva som er viktig for produktet, med Apple-økosystemet som ekspertise, avslutter Klingen Wright.