Derfor burde du også følge Random MDN: - Små drypp av nyttige ting

Ny React-dokumentasjon, Wordle Analyzer, Random MDN, Vue DevTools 6 og TypeScript 4.6.

Dette var uken hvor folk gjør jobben sin uansett hva 💂♀️, programmerernes tid har kommet ⏩, og hvor friheten er like rundt hjørnet 🕊. Og 297 ting skjedde i frontend-verdenen!

React dokumentasjon

Dan Abramov snakker om React på Twitter igjen! Og ikke nok med det, han snakker om forbedringer han gjør på dokumentasjonen av React (beta)!

Vi får både bedre informasjon om useState hooken, og hvordan man kan resette state med en key og hvordan lagre informasjon fra tidligere render! I tillegg får vi en seksjon om troubleshooting med tips og triks om hva man gjør når man har den gamle verdien til staten (been there ✅).

Følg med på Twitter-tråden da vel, kan jo være med kult som kommer dit i nærmeste fremtid! Ta gjerne en titt innom dokumentasjonssiden også, den begynner å se bra ut. 🎉

Worlde Analyzer 🤓

Jeg har blitt ganske glad i Wordle, så den daglige Wordle-gåten er ikke nok for meg, for jeg vil også se hvor bra gjettet mitt var! Jake Archibald har laget en Wordle Analyzer (høres litt tørt ut, men prøv den!). Hvis du er nysgjerrig på om du gjetta et bra ord, eller hvor mange muligheter som var igjen. Sjekk den ut her.

Koden er også open source, som du er nysgjerrig på koden kan du finne den her.

… med litt gammel React syntax. 💁

Random MDN facts ❤️

Det er jo vanskelig å få med seg alt som man bør og ikke bør gjøre i web-verdenen, og MDN har jo utallige sider med dokumentasjon som hadde vært fint å fått med seg. I stedet for å få information overload, hva med å få små drypp av nyttige ting for webben i hverdagen?

Hvis du trenger en oppfrisking på ::-moz-page, background-blend-mode, eller linktypen noopener kan du jo sjekke ut Twitter-kontoen RandomMDN.

For eksempel visste du at du kan bruke HTTP kode 301 for å fortelle at siden er Moved Permanently? Hvis du har en utgått lenke vil browseren se statuskoden og oppdatere riktig lenker for søkemotorene.

Vue DevTools versjon 6

Nå som Vue 3 har blitt standardversjonen til Vue, er vel ingenting bedre enn å se på (og bruke) DevTools!

Med en flott major-release kan de egentlig ikke tilby så veldig mye nytt, for ser ut som det egentlig for det meste er litt insektsrutrydning.

TypeScript 4.6 rundt hjørnet!

Release kandidaten for TypeScript versjon 4.6 har kommet! Denne har også blitt nevnt i tidligere ForrigeUke, men verdt å følge med på når denne kommer. Med forbedringer som bedre kontrollflyt av unions, bedre sjekk av rekursjon og en del andre fine ting:

Det var alt for denne gang! Vi sees en annen uke! 👩💻