Dette var uken for en sniktitt inn i fremtiden med AI 🤖, Elon Musk avslører sine fremtidsplaner 🥤, og hvor utviklere endelig ble definert 👩💻.
Og 516 ting skjedde i frontend-verdenen!
Oversettelse av TypeScript-feil
En person jeg nylig har begynt å følge på Twitter er Matt Pocock. Han hadde en Twitter tråd jeg delte med dere i en tidligere ForrigeUke der han delte sine nyttige TypeScript-tips med hele verden.
Han har et prosjekt pågående nå der han har laga et prosjekt som oversetter TypeScript-feil (så er det jo et spørsmål om dette er å sminke grisen når man trenger enda et system for å tyde hvilke feilmeldinger man får i den opprinnelige systemet).
Uansett! TypeScript kan gi litt vage feilmeldinger og han så behovet for å gi litt mer innholdsrike tilbakemeldinger til brukeren. 👇
Getting somewhere with a TS error translator... Send me your mad typescript errors (full text via gist or playground) and I'll see how my system handles them. pic.twitter.com/qV0TgcqRIz
— Matt Pocock (@mpocock1) April 27, 2022
Hvis du er nysgjerrig på koden kan du se den her.
Du kan jo prøve å teste oversetteren!
Konferanse: Reactathon
Den samme uka som denne ForrigeUke-artikkelen slippes, vil konferansen Reactathon finne sted i San Fransisco!
Fra 3. til 5. mai vil en rekke erfarne foredragsholdere forhåpentligvis gi oss noen kule foredrag om React!
Kent C. Dodds skal snakke litt om hvordan frontend verdenen har utviklet seg gjennom årene og se på pendelen som er midt mellom Server Side Rendering til JavaScript tunge klienter. Shruti Kapoor skal fortelle litt mer om React 18, noe som ho har gjort utrolig bra før, så denne presentasjonen har jeg høye forhåpninger til. Ikke nok med det, skal de ha en hemmelig presentasjon den første dagen, så blir interessant å se hva det er!
Det blir spennende å se om noen av foredragene kvalifiseres til å bli med i neste ukes ForrigeUke!
React Day Norway er tilbake: - Helt fantastisk at vi nå kan møtes igjen
Layout i CSS
Jeg liker CSS, men kan ikke påstå at jeg er noe god i det. Ulike layout-former forvirrer meg, og jeg må alltid google for å finne hva jeg egentlig trenger.
En annen person jeg følger på Twitter er Josh Comeau, som har skrevet en fin artikkel for å forstå forskjellen på table, flexbox, position (don’t get me started på position: absolute) og en del andre kjekke CSS-properties. ⏬
I artikkelen forteller han om hva som egentlig skjer når man setter blant annet display: flex, og hvordan det blir tolka av nettleseren når den kalkulerer hvor den skal plassere elementene.
Vil absolutt anbefale å sjekke ut artikkelen, da forklarer det på en fin og grunnleggende måte!
Sverre falt av lasset og ble redd for frontend. Så prøvde han Vue.js
Kommende HTML attributt
Bruken av dropdowns eller seksjoner i HTML man kan kollapse, er ganske vanlig på en nettside.
Ulempen med dette er at du har innhold som ikke blir vist før brukeren har gjort visse handlinger, og det kan bli vanskelig å søke opp hvis du prøver et vanlig tekstsøk på en side.
Med hidden="until-found" attributtet vil nettsiden kunne finne etter teksten ved søk hvis det er et treff. Dette er i “experimental” for Chrome og Edge og ikke støttet i en del andre nettlesere per nå. Sjekk ut støtten her.
📣 New HTML stuff is coming to Chrome.
— Stefan Judis (@stefanjudis) April 29, 2022
`hidden="until-found"` makes hidden content searchable.
More info: https://t.co/JPeBXMMmfr pic.twitter.com/0VVkqeIrk4
Det var alt for denne gang, vi sees igjen en annen uke! 👩💻