Bygg retrosider med System.css: - Lett som en plett å imponere mor og far

NPM-pakker i Deno, tips for ref i useEffect, Astro ute i voksenversjon og System OS-design.

"En flunkende nytt CSS-bibliotek/design-system for å bygge nettsider som ligner på Apples gode gamle System OS". 📸: Alexander Shatov / Unsplash
"En flunkende nytt CSS-bibliotek/design-system for å bygge nettsider som ligner på Apples gode gamle System OS". 📸: Alexander Shatov / Unsplash Vis mer

Dette var uken for spaserturer 👣🐍, lesing av dokumentasjon 🐶 og å pakke bort sommer-skjorta 👕Og 9 392 ting skjedde i frontend-verdenen!

npm-pakker på Deno! 📦

Denne uken har Deno kommet på banen med et hint om hva framtiden vil bringe 🔮. Bun.sh har vært i fyr og flammer i det siste, har Deno kjent på litt konkurranse i det siste mon tro? 🤼

Deno, som er et alternativ til Node, har imponert med sin enkle pakkehåndtering. Med tidligere god avstand til økosystemet til Node og npm, ser det ut som at du snart kan koble seg på økosystemet igjen og ta i bruk alle favoritt-pakkene dine!

Det skal sies at de mest populære pakkene har vært tilgjengelige gjennom andre CDN’er en god stund, og Deno er altså fullt bruktbart allerede nå 👌.

Du kan lese alt hva de har å si i blogposten deres 👉her 👈.

Har du brukt en ref i en useEffect? 🙅

Det å få bruke DOM-apiet på elementer i React er ikke nødvendigvis helt rett frem!

Ved bruk av useRef -hooken får man tak i en ref, som er en slags referanse til et element, som man da kan gjøre de vanligste tingene med! Likevel er det litt knotete med ref.current som i visse livstidssykluser ikke er satt, kan få de enkleste tingene til å bli en real hodepine.

React-ringrev Domink Dorfmeister (mannen bak react-query) kommer her med et tips til hvordan du kan bruke ref med en gang den blir satt ved sidelasting ved bruk av useCallback. Gluping! 🧠

Astro ute med første voksen-versjon! 🚀

Rammeverket Astro lanserte denne uken sin aller første major, og har tatt med seg alle de heteste featurene.

Astro har en litt annerledes frontend-arkitektur som fokuserer på isolering av ulike elementer på nettsiden, med det de kaller Astro-islands. Fordelene skal være mindre javascript, kjøretid og bedre parallellisering. Det er også støtte for å bruke ditt favoritt-komponent-bibliotek (react, svelte, Vue) uavhengig!

Bygging med Vite 3.0, SSR, Bildeoptimalisering og støtte for MDX trekkes frem i deres release-blog som du kan se i helhet her.

Har du lyst å bygge en retro-side? 🎨

En flunkende nytt CSS-bibliotek/design-system for å bygge nettsider som ligner på Apple’s gode gamle System OS 💾.

Det er nå lett som en plett å imponere både mor og far med hjemmesiden som mimrer tilbake til de tidlige data-dagene(🦖) før internettet.

Biblioteket er signert Sakofchit (lol) på Github, og dokumentasjonen finner du her.