Ber konsulentene sine å ikke sende eposter på kvelden

- Det skal gi et bedre skille mellom jobb og fritid, sier Bspoke til Digi.

Å lese eposter før du skal sove kan være en dårlig ide. 📸: <a href="https://unsplash.com/@theyshane?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Shane</a> / <a href="https://unsplash.com/photos/35bnMbid2rQ?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>
Å lese eposter før du skal sove kan være en dårlig ide. 📸: Shane / Unsplash Vis mer

kode24s tall viser at hver fjerde norske utvikler føler en forventning om å sjekke epost og Slack på kveldstid, og over halvparten synes det er vanskelig å ikke tenke på jobb på fritida.

Dessuten meldte vi nylig at hver tredje utvikler av og til sliter med søvn, på grunn av jobb.

Nå har det norske konsulentselskap Bspoke lagd interne retningslinjer for sine 52 ansatte om å ikke hverken sende eller sjekke eposter på kvelden, melder Digi.

Skal unngå stress

- Det er et bedre skille mellom jobb og fritid. Personlig kan jeg merke at det begynner å kverne i hodet rett før leggetid fordi jeg åpnet mailen. Da sliter jeg med å få sove, sier daglig leder Henrik Holum til Digi.

- Det har noen ganger vært unødvendig informasjon som kommer fra administrasjonen, enten på Teams eller e-post om ettermiddagen. Det er noe vi har snakket om at disse meldingene kanskje ikke bør sendes da, for å unngå stress.

Helt konkret ber nå selskapet sine ansatte om å unngå å sende eposter på kveldstid, og på samme måte sine ansatte å unngå å sjekke epost på kveldstid.

- Det er en intern greie, men vi anbefaler det også for kunder. Slik at de som er ute i prosjekt kan ha den samme gode praksisen der, sier Holum til Digi.