Alv permitterte 4 ansatte: «Aldri opplevd mindre trykk»

- Dette var svært tunge prosesser, skriver Marcus Sahlin Pettersen.

Alv melder om et tøft 2023, her fra deres lokaler i Oslo sentrum. 📸: Robert S. Eik
Alv melder om et tøft 2023, her fra deres lokaler i Oslo sentrum. 📸: Robert S. Eik Vis mer

Alv er et konsulentselskap som gjør mye ut av seg i norsk utviklerbransje.

Men Marcus Sahlin Pettersen, daglig leder i Alv, melder i sin oppsummering av året om et tøft år.

- Oppdragsmessig har høsten vært tung. Aldri har vi opplevd mindre trykk i konsulentmarkedet, og de få stillingene som utlyses, er det enorm konkurranse om, skriver Pettersen.

Marcus Sahlin Pettersen, daglig leder i Alv
Marcus Sahlin Pettersen, daglig leder i Alv Vis mer

Permitterte fire

Selv om Alv klarte å hale i land et positivt resultat, var det bare så vidt. For som mange andre konsulentselskaper har meldt om gjennom hele året, har 2023 vært prega av få oppdrag.

- Dessverre førte dette til at vi i høst har måttet legge den store satsingen vi har gjort innen sikkerhetstest/penetrasjonstest det siste året på is, skriver Pettersen.

- Bremsen i markedet førte også til at vi måtte gå til steget ved å permittere fire Alver. To innen sikkerhetstesting og to Alver med 2-4 års erfaring innen frontend-utvikling. Dette var svært tunge prosesser. Samtidig er jeg utrolig stolt over at vi turte å gjøre det vi gjorde, da vi gjorde.

Sånn de kom i mål

Bare i desember har kode24 meldt om at både Aplia og Variant har permittert ansatte. Og det har altså også Alv gjort, tidligere i år.

Men Pettersen mener det var helt nødvendig for å komme seg gjennom året uten røde tall.

- Det var disse grepene som gjorde at vi vil greie å komme i mål i år med et positivt resultat. Det er også disse grepene som gjør at vi nå ser positivt inn mot 2024, og at vi fortsatt er et sterkt selskap, med de økonomiske musklene som må til for å videreutvikle det selskapet som vi ønsker å være og bli, skriver Pettersen.