Ukas Koder Ingvild Indrebø hadde ikke kodet før hun begynte å studere. Nå er hun stolt over å hjelpe folk med å snakke sammen i Confrere. Foto: Privat
Ukas Koder Ingvild Indrebø hadde ikke kodet før hun begynte å studere. Nå er hun stolt over å hjelpe folk med å snakke sammen i Confrere. Foto: Privat Vis mer

– Jeg hadde ikke den klassiske, stereotypiske inngangen til koding

Ukas Koder Ingvild Indrebø hjelper folk å snakke sammen i Confrere. 🎤

Hvordan begynte du med koding?

Jeg hadde ikke den klassiske, stereotypiske inngangen til koding, som «da jeg var 12 år lagde jeg mitt første spill». Men jeg har alltid vært interessert i realfag, og det å bygge ting og løse virkelige utfordringer er noe som appellerer til meg.

Da jeg skjønte at jeg med koding kunne løse problemer for veldig mange mennesker samtidig, var valget lett, det virket veldig givende. Men jeg hadde ingen erfaring med koding fra før.

Hva er det første du husker å ha utviklet? 🔨

Jeg har noen vage erindringer av noen litt kjedelige ting jeg gjorde i forbindelse med studiene. Det er primært etter studiene at jeg fikk lov til å løse virkelige problemer at det ble mer minneverdig.

Hva jobber du med, helt konkret, akkurat nå?

Jeg begynte i Confrere for snart ett år siden. Vi gjør det enkelt for folk å tilby videosamtaler til sine kunder, for eksempel fastleger og pasienter, advokater og deres klienter, og så videre.

Av teknologier vi bruker så går det i WebRTC, React, Redux og Saga på frontenden, Node og Postgres på backenden, og AWS (Amazon Web Services) i skyen.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg, helt generelt? ☕

En typisk arbeidsdag for meg er veldig varierende. Det kan være alt fra hele dager med kun konsentrasjonsoppgaver, til lange diskusjoner rundt produkt, prisstrategier og utfordringer.

Vi er foreløpig bare seks stykker, så vi har ekstremt lite byråkrati og møter, og kan dermed endre prioriteringer veldig raskt og har et ekstremt høyt leveransetempo. Det meste man gjør i løpet av en arbeidsdag føles veldig nyttig og effektivt.

Slik ser pulten til Ingvild Indrebø i Confrere ut. Foto: Privat
Slik ser pulten til Ingvild Indrebø i Confrere ut. Foto: Privat Vis mer

Hva synes du er de mest spennende språkene, rammeverkene eller teknologiene akkurat nå?

Det jeg synes er spennende er teknologier som har potensialet til å endre måten vi lever på. Det er spesielt masse som skjer rundt maskinlæring, AR og VR. For eksempel forbedringer gjennom transkribering og automatisk oversettelser kan endre hvordan vi kommunisere som mennesker.

Vi var for eksempel i Japan med selskapet og skulle finne veien opp til Mount Fuji, og måtte kommunisere med taxisjåføren via en app som automatisk oversatte fra japansk til engelsk. Det var langt bedre enn det vi har sett i vesten, og det var faktisk i bruk av vanlige folk! Denne tilgjengeliggjøringen av teknologi er det som er mest spennende for min del.

Hva er du mest stolt av å ha laget? 😻

I Confrere så jobber vi mye med videosamtaler, og jeg tror mange kjenner seg igjen i den typiske kleine starten som er typisk for videosamtaler. Spørsmål som «Kan du høre meg?» går igjen og det tar ofte ti minutter før alt fungerer som det skal.

Fra et utviklerståsted så fremstår disse problemene ofte som et brukerproblem. I Confrere så lager vi et produkt for alle, også de utenfor teknoboblen, så for oss er det ekstremt viktig å kunne gjøre det vi kan for at opplevelsen blir best mulig.

Ingvild Indrebø oppgir badeender som en del av oppsettet sitt. Foto: Privat
Ingvild Indrebø oppgir badeender som en del av oppsettet sitt. Foto: Privat Vis mer

Derfor laget vi en steg-for-steg veiledning for å hjelpe brukeren å få kameraet, høyttaler og mikrofon til å fungerer, samt sjekke nettverkskvaliteten. Du kan teste den her. Vi har sett utrolig stor forskjell etter denne veilederen kom på plass i antall frustrasjonsmeldinger og opprigninger vi har fått fra brukerene. Å kunne gjøre en slik forskjell for folk flest gjør meg stolt.

Hva er det kjedeligste med å være utvikler?

Venting på deployer, bygg, tester og estimeringer.

Hva er det gøyeste med å være utvikler? 🎉

Lage noe som er nyttig for andre!